Galaxy S9 ar putea fi livrat fără senzor de amprentă în display

09.11.2017
Galaxy S9 ar putea fi livrat fără senzor de amprentă în display

Senzorul de amprentă a avut parte de soartă foarte zbuciumată în 2017, fiind poziţionat în locuri din ce în ce mai greu accesibile, sau fiind chiar eliminat complet de alte companii. Pentru 2018, cu toţii ne pregătim de integrarea noilor senzori de amprentă sub display, autentificarea fiind practic invizibilă şi rapidă, în timp ce telefoanele îşi vor putea păstra forma actuală, cu ecrane edge-to-edge. Noi zvonuri despre Galaxy S9 de la Samsung sugerează însă că lansarea telefonului va veni mai repede decât această tehnologie.

Qualcomm a prezentat încă de anul acesta o soluţie de autentificare cu ultrasunete care poate fi integrată sub display-uri OLED, însă a anunţat că lansarea oficială a tehnologiei va avea loc după jumătatea anului 2018. Galaxy S9 va fi lansat cel mai probabil în primăvară (martie sau aprilie), astfel fiind cu câteva luni mai devreme pe piaţă decât soluţia Qualcomm. Desigur, acest lucru nu înseamnă că Samsung nu ar putea dezvolta propriul senzor de amprentă sub display, însă şansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mici.

Conform publicaţiei coreene The Investor, Samsung a decis ca pentru Galaxy S9 să păstreze senzorul de amprentă pe spatele dispozitivului, platforma hardware fiind completă încă din luna octombrie. Având în vedere că noua generaţie de smartphone-uri urmează să intre în producţie de masă în luna decembrie, nu prea mai pot fi schimbate foarte multe la acest capitol. Nu ştim însă dacă Samsung a ales de data aceasta o poziţie mai bună pentru senzorul de amprentă. Probabil unele dintre cele mai criticate caracteristici ale lui Galaxy S8, cât şi ale lui Galaxy Note8, au fost senzorii de amprentă, poziţionaţi în dreapta camerei foto, în partea de sus, un loc greu de accesat în multe dintre situaţiile normale de utilizare.

Cel mai probabil, Galaxy Note9 va fi primul smartphone de la Samsung cu senzor de amprentă sub display, asta dacă Qualcomm livrează senzorii la timp şi dacă nu există dificultăţi în plus în implementarea lor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult