Galaxy S9 este smartphone-ul cu cel mai bun ecran de pe piaţă, potrivit specialiştilor DisplayMate

02.03.2018
Galaxy S9 este smartphone-ul cu cel mai bun ecran de pe piaţă, potrivit specialiştilor DisplayMate

S-a întâmplat de atâtea ori încât pare deja o tradiţie: Samsung lansează un nou vârf de gamă smartphone, iar acesta este declarat la scurt timp produsul cu cel mai bun ecran de pe piaţă. Departe de a suspecta un „aranjament” între Samsung şi specialiştii Display Mate, vestea nu face decât să reconfirme faptul că Samsung produce cele mai bune ecrane OLED de pe piaţă, atât de bune încât până şi rivalul Apple le comandă pentru echiparea celor mai avansate produse din ofertă.

 

De data aceasta, calificativul acordat este „Excelent A+” despre care putem presupune că reprezintă un nivel superior celui „A+” simplu, acordat modelului Galaxy Note8.

Chiar dacă diagonalele ecranelor folosite cu seriile Galaxy S9/ S9 Plus sunt practic identic cu modele anterioare, experţii DisplayMate nu au întâmpinat probleme în identificarea de noi îmbunătăţiri. În timp ce hardware-ul folosit este în mare parte neschimbat, calitatea imaginii şi acurateţea reprezentării culorilor au fost îmbunătăţite semnificativ, mulţumită unei calibrări mai atente aplicată din fabrică şi îmbunătăţirea componentei software. În exprimarea specialiştilor DisplayMate, acurateţea culorilor redate pe ecranul telefoanelor Galaxy S9 este la un nivel „practic indistinctibil de perfecţiune”, justificând obţinerea celui mai înalt calificativ A+ acordat vreodată.

Calificativul A+ este meritat şi pentru luminozitatea impresionantă care poate fi atinsă în modul „auto” – 1130 nits, cu 20% mai mult decât la seria Galaxy S8. Totuşi, merită spus că luminozitatea maximă este puţin mai mică decât la modelul Note8, însă cu o diferenţă insesizabilă de numai 70 nits. Revenind la funcţia de auto-ajustare a luminozităţii, aceasta este controlată cu ajutorul a doi senzori pentru lumină ambiantă, plasaţi deasupra ecranului şi pe spatele telefonului, evitând situaţiile în care luminozitatea ecranului scade în mod nejustificat doar pentru că ecranul telefonului este orientat în direcţia opusă sursei de lumină.

Potrivit DisplayMate, ecranul lui Galaxy S9 acoperă 141% din spectrul de culoare DCI-P3 şi 113% din cel sRGB, acestea fiind cele mai mari valori măsurate vreodată la un ecran pentru smartphone sau tabletă. Indicele de reflexivitate al suprafeţei ecranului este 4.4%, de asemenea, cel mai bun măsurat până acum de specialiştii DisplayMate.

Comparat cu modelul S8, Galaxy S9 reuşeşte să impresioneze din nou, totodată stabilind un etalon greu de egalat pentru ceilalţi jucători din industrie. Şi având în vedere că până şi Apple foloseşte ecrane livrate de Samsung pentru modelul iPhone X, este greu de crezut că vom vedea rezultate mai bune curând.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult