Galaxy S9 primeşte mod de captură la 480 fps cu o actualizare firmware, dublând timpul de înregistrare

23.07.2018
Galaxy S9 primeşte mod de captură la 480 fps cu o actualizare firmware, dublând timpul de înregistrare

Deşi suportă şi filmare cu 960fps, funcţia disponibilă încă din ziua lansării a stârnit mai degrabă frustrări printre utilizatorii de telefoane Galaxy S9, motivând Samsung să aleagă o cale de compromis.

Cap de afiş pe lista specificaţiilor Galaxy S9, modul de captură la 960 fps pune însă la încercare reflexele utilizatorilor, care au la dispoziţie o fereastră de numai 0.2 secunde pentru a surprinde evenimentele interesante în filmări slow-motion. Inevitabil, rateurile sunt mult mai numeroase decât reuşitele, iar atunci când secvenţa surprinde un eveniment care nu poate fi repetat la comandă frustrarea resimţită de utilizatori este uşor de înţeles.

Într-o decizie care ar trebui să rezolve această problemă, Samsung a adăugat în ultima actualizare de firmware pentru seriile Galaxy S9 şi S9 Plus un mod super slow-motion cu viteză de 480 fps, care extinde timpul de captură la 0.4 secunde. Păstrând neschimbată rezoluţia 720p, clipul rezultat are o lungime efectivă de 12 secunde, faţă de 6 secunde pentru viteza de 960 fps.

Problema este că substituind modul 960 fps cu cel la 480 fps în modul Single-take (Manual), Samsung îi nemulţumeşte pe acei utilizatori care au reuşit să-şi antreneze reflexele pentru capturi reuşite.

Pe lângă viteza 960 fps, disponibilă acum doar în modul Auto, telefoanele Galaxy S9 mai suportă şi filmare slow-motion cu 240 fps la rezoluţie 1080p, oferind un bun compromis între efectul artistic şi calitatea imaginii.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult