Designul și dotările lui Galaxy Z Flip 2, descrise într-un nou brevet Samsung

04.05.2020
Designul și dotările lui Galaxy Z Flip 2, descrise într-un nou brevet Samsung

Urmând recepției favorabile avută cu primul model, pregătirile pentru succesorul Galaxy Z Flip 2 deja sunt în plină desfășurare, Samsung având toată motivația pentru a face din noua familie de produse un succes de durată.

În ciuda prețului de aproape 1300 euro, Galaxy Z Flip se bucură de vânzări peste așteptările Samsung, stocurile inițiale trimise magazinelor din Statele Unite, Franța, Scoția, Rusia și Emiratele Arabe Unite fiind epuizate în primele ore de la lansare. Totuși, în contextul actualei pandemii de coronavirus, păstrarea avântului în materie de vânzări nu este deloc sigură, încât pregătirea timpurie a unui înlocuitor care să poată fi trimis pentru a capta din nou atenția publicului ar putea fi esențială pentru asigurarea unei reușite pe termen lung.

Deocamdată, fără probleme de fiabilitate care să descurajeze potențialii cumpărători și un design clamshell perceput ca fiind mai practic și interesant, al doilea telefon pliabil lansat de Samsung nu este nici el perfect, lăsând destule aspecte pe care succesorul Galaxy Z Flip 2 să le îmbunătățească.

Potrivit descrierilor apărute într-un brevet recent obținut de Samsung, sunt luate în considerare două variante de design. Ambele sunt ilustrate cu sistem triple-camera, însă alinierea lentilelor este diferită. Prima variantă păstrează asemănarea cu actualul model Galaxy Z Flip, dar adăugarea celui de-al treilea senzor pentru camera foto taie din lungimea ecranului OLED folosit pentru afișarea mesajelor de notificare.

Ceva mai practic, a doua variantă de design permite simultan acomodarea configurației triple-camera și folosirea unui ecran secundar cu mai mult spațiu de afișare. Însă upgrade-ul la partea de funcționalitate ar putea fi perceput ca un compromis pe partea de ergonomie, cele două module cu lungime și orientare diferită pierzând atuul simetriei perfecte. Însă dacă Samsung va merge mai departe cu acest design, display-ul frontal va deveni cu siguranță mai folositor. În prezent, cu o lungime de 1,1 inch, ecranul secundar nu poate afișa eficient notificările care conțin mult text, iar rolul său de mini vizor pentru încadrarea imaginii este discutabil.

Din păcate, existența acestui brevet nu garantează în niciun fel că Samsung va folosi inovațiile descrise, până la lansarea Galaxy Z Flip 2 rămânând aproape un an, timp în care telefonul ar putea trece prin mai multe versiuni prototip și revizii ale designului final.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult