Galaxy Z Flip4 va primi un acumulator mai mare

02.05.2022
Galaxy Z Flip4 va primi un acumulator mai mare

Telefoanele pliabile sunt pe piață de câțiva ani deja, iar unele companii, precum Samsung, au ajuns la o oarecare maturitate cu design-urile pe noul format. Totuși, sunt câteva probleme pe care aceste dispozitive încă le au, în special legate de rezistența în anumite cazuri de utilizare, dar și de autonomie. Dacă la capitolul anduranță fizică am văzut de curând modele cu rezistență la apă și praf, spațiul limitat din interior duce totuși la integrarea de baterii mai mici. Galaxy Z Flip4 va încerca să aducă îmbunătățiri la capitolul autonomie, conform noilor zvonuri.

Samsung va îmbunătăți autonomia pe Galaxy Z Flip4

Site-ul Galaxy Club a publicat un articol în care susține că are informații despre noua baterie din Galaxy Z Flip4. Noul telefon pliabil va beneficia pentru prima dată de un upgrade, după trei generații care au fost livrate cu baterii de 3.200 mAh. Totuși, diferențele nu vor fi mari la capitolul capacitate, însă o baterie puțin mai mare și optimizări mai bune la capitolul hardware și software ar putea aduce un upgrade tangibil în utilizare.

Articolul spune că noul telefon, cu numărul de model SM-F721, va folosi din nou o baterie din două celule separate. Acestea vor avea codurile de model EB-BF721ABY și EB-BF6722ABY. Capacitatea totală va fi de 3.300 mAh, cu 100 mAh mai mult decât pe generațiile anterioare.

Telefonul este așteptat cu chipset-ul Snapdragon 8 Gen 1, un procesor pe 4nm, care ar trebui, în teorie, să consume mai puțină energie decât Snapdragon 888 de pe Galaxy Z Flip3, care era construit pe arhitectură de 5nm.

Dacă se adeveresc și zvonurile despre prețuri mai mici, Galaxy Z Flip4 ar putea fi o alternativă reală la modelele high-end cu design tradițional. Singurele limitări care ar putea exista față de Galaxy S22, de exemplu, ar putea fi la nivelul camerelor foto, întrucât există mai puțin spațiu pentru integrarea de senzori mari cu optică avansată pe telefonul pliabil.

sursa: Galaxy Club

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult