Galaxy Z Fold3 ar putea fi livrat cu stylus S-Pen

23.10.2020
Galaxy Z Fold3 ar putea fi livrat cu stylus S-Pen

Samsung Galaxy Z Fold este seria care pe termen lung ar putea înlocui seria Galaxy Note pe piața de smartphone-uri. Pentru ca tranziția să poată fi realizată, Samsung trebuie să găsească o soluție pentru a putea oferi un stylus pe aceste dispozitive, unul care să nu deterioreze ecranul pliabil fragil. Se pare că Samsung deține deja o nouă tehnologie de stylus, întrucât există deja zvonuri despre implementarea ei pe modelul următor de telefon pliabil, Galaxy Z Fold3.

Galaxy Z Fold3 ar putea înlocui următorul Galaxy Note

Informația vine de la The Elec, publicație sud coreeană, care susține că Samsung pregătește deja pentru a treia generație de Galaxy Z Fold integrarea unui stylus. Acesta va fi dezvoltat tot folosind o tehnologie dezvoltată de Wacom. În prezent, Samsung folosește tehnologia EMR (Electro magnetic Resonance) pe modelele Galaxy Note sau pe tabletele Galaxy Tab S și A. Aceasta implică un digitizor activ, care poate recunoaște stylus-ul, chiar dacă acesta nu este unul activ. Din păcate, această tehnologie nu poate fi folosită pe modelele Fold, din cauza naturii pliabile a ecranului.

În consecință, Samsung va apela la o altă tehnologie Wacom, Active Electro Static (AES). Aceasta face ca ecranul să devină partea pasivă în interacțiune, iar stylus-ul devine activ. Astfel, acesta va trebui echipat cu o baterie semnificativ mai mare decât condensatorul pe care S-Pen-ul din prezent îl folosește. Este posibil ca vârful stylus-ului să fie mai puțin ascuțit decât cel din prezent, pentru a evita deteriorarea ecranului.

Chiar și așa, ecranul nou de pe Galaxy Z Fold3 ar putea beneficia de o protecție semnificativ îmbunătățită. Acesta va avea un strat de sticlă ultra-subțire (UTG) dublu în grosime, de la 30 la 60 microni. Nu este clar însă dacă va fi folosit în continuare un strat de plastic pentru protecție.

Probabil că vom afla mai multe despre Galaxy Z Fold3 în următoarele câteva luni, întrucât abia s-a lansat modelul Fold2. Asta sugerează că următorul model ar putea să apară abia toamna următoare, în 2021.

surse: The Elec via Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult