Galaxy Z Roll și Z Slide, menționate într-un nou brevet Samsung. Când ar putea fi lansate

24.06.2021
Galaxy Z Roll și Z Slide, menționate într-un nou brevet Samsung. Când ar putea fi lansate
Fofo: Samsung Display

Galaxy Z Roll ar putea fi un telefon cu ecran rulabil din lateral. În schimb, modelul Z Slide ar putea fi primul telefon cu ecran rulabil pe verticală.

Samsung continuă eforturile pentru dezvoltarea unei noi game de telefoane cu ecran rulabil. Descrise într-un brevet recent acordat, acestea ar putea include senzor de amprentă și cameră foto ascunse sub suprafața activă a ecranului. Desigur, nu va lipsi nici UTG, noul tip de sticlă minerală dezvoltată de Samsung special pentru protejarea ecranelor OLED pliabile și/sau rulabile.

Ilustrat cu schițe detaliate, primul telefon Samsung cu ecran rulabil probabil că nu va arăta prea diferit de un model obișnuit cu ecran rigid, fiind doar ceva mai gros.

Galaxy Z Roll

Mult mai compact și ușor de folosit decât un telefon pliabil, Galaxy Z Roll nu are zonă de pliere și poate funcționa ca un smartphone convențional în majoritatea timpului. Spre exemplu, la selectarea modului full-screen în aplicația YouTube, telefonul ținut în poziție orizontală ar putea extinde automat ecranul pentru a facilita vizionarea clipului respectiv în condiții optime. Alternativ, la folosirea în modul vertical vei putea extinde porțiunea rulabilă a ecranului ca pe o listă cu aplicațiile des utilizate, totul fără a părăsi aplicația curentă sau redimensiona interfața acesteia.

Ce putem deduce din brevetele recent publicate de Samsung este că noile telefoane sunt gândite pentru a ține componentele motorizate bine protejate, construcția fără balama expusă și zonă de pliere adăugând la fiabilitatea dispozitivelor. Însă cel mai important, aspectul și modul de utilizare vor fi practic identice unui smartphone convențional, ceea cea ce nu poate fi spus despre actuala ofertă de telefoane pliabile.

Samsung a brevetat numele Z Roll la începutul acestui an, gestul putând fi considerat un bun indiciu pentru planurile de viitor ale producătorului sud-coreean. Însă deocamdată, Samsung acordă mai multă atenție lansărilor de telefoane pliabile, seriile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 fiind așteptate în luna august. În cel optimist scenariu, primul contact cu noile telefoane rulabile de la Samsung ar putea veni spre finalul anului, cu debutul comercial în prima jumătate a anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult