Gata cu plasticul! Samsung va livra telefoane în carcasă metalică sau din fibră de carbon

30.08.2013
Gata cu plasticul! Samsung va livra telefoane în carcasă metalică sau din fibră de carbon

Identificate cu uşurinţă după suprafeţele din plastic lucios şi formele rotunjite, tabletele şi telefoanele Samsung din seria Galaxy ar putea primi un binevenit suflu de prospeţime, dacă zvonurile ce anunţă abandonarea carcaselor realizate predominant din plastic se adeveresc.

Samsung ar putea livra telefoane în carcasă metalică sau din fibră de carbon

Informaţiile circulate în presa sud-coreeană anunţă schimbări majore în designul produselor Samsung. Împinşi de la spate de concurenţa tot mai agresivă, designerii companiei caută materiale alternative pentru carcasa produselor Samsung. Pe lista posibililor candidaţi sunt aluminiul şi magneziul, primul fiind recunoscut pentru greutatea redusă şi costul nu foarte mare de fabricaţie iar al doilea pentru duritate şi calitatea finisajelor rezultate. Pe lista s-ar mai putea găsi şi fibra de carbon, material apreciat pentru rezistenţă şi aspectul vizual deosebit al finisajelor rezultate.

Cel puţin în primă fază, noul design de carcasă cu materiale alternative va debuta în oferta de tablete şi telefoane premium, ex. Galaxy S5, lăsând dispozitivele din gama inferioară de preţuri în carcase din plastic ce imită finisajele metalice aplicate modelelor mai costisitoare.

Potrivit zvonurilor, Samsung lucrează deja cu noile materiale şi experimentează mai multe variante de carcasă, produse în fabricile proprii din Coreea de Sud, dar şi cele ale partenerilor din Vietnam.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult