Geeksphone Peak+ – primul smartphone cu Firefox OS 1.1 destinat pieţei europene

25.07.2013
Geeksphone Peak+ - primul smartphone cu Firefox OS 1.1 destinat pieţei europene

Oferit de producătorul spaniol Geeksphone, Peak+ este primul smartphone cu sistem Firefox OS destinat pieţei de consum europene, disponibil la precomandă cu un preţ foarte atrăgător.

Geeksphone Peak+ - primul smartphone cu Firefox OS 1.1 destinat pieţei europene

Prezentat alături de modelele Peak şi Keon, Peak+ este cel mai bine dotat smartphone cu Firefox OS din oferta companiei spaniole. Geeksphone Peak+ este animat de un chipset Snapdragon S4 cu CPU dual-core la 1.2GHz, asistat cu 1GB memorie RAM. Elementele de atracţie sunt ecranul IPS de 4.3 inch cu rezoluţie 540×960 pixeli, respectiv camera foto de 8MP cu blitz LED.

Lista extinsă a specificaţiilor menţionează prezenţa unui slot pentru card microSD, modul radio FM şi receptor GPS, conectivitate Wireless N şi Bluetooth 2.1 EDR, respectiv pachetul obişnuit cu senzori pentru proximitate şi lumină ambientală, accelerometru şi busolă digitală.

Sistemul Firefox OS, livrat în versiunea 1.1, este găzduit în cei 4GB memorie ROM integrată.

Geeksphone Peak+ - camera foto de 8MP

În carcasa prevăzută cu capac detaşabil Geeksphone Peak+ascunde un acumulator Li-Ion de 1800 mAh, care nu ar trebui să pună probleme de autonomie dacă versiunea sistemului de operare livrat este suficient de bine optimizată.

Geeksphone Peak+ este disponibil momentan doar la precomandă, contra sumei de 149 euro (fără taxe). Potrivit companiei producătoare, comenzile primite vor începe să fie livrate după jumătatea lunii septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult