Generaţia iPhone 12 va fi prima cu ecrane OLED pe toate modelele şi 5G pe cele scumpe

18.06.2019
Generaţia iPhone 12 va fi prima cu ecrane OLED pe toate modelele şi 5G pe cele scumpe

Acum că se pare că ştim cam totul despre noile iPhone-uri din generaţia 2019, care va fi lansată abia în luna septembrie, multe priviri se întorc către generaţia următoare, care ar trebui să fie cea care aduce adevăratele noutăţi. Ming-Chi Kuo, analist taiwanez în cadrul KGI Securities, a publicat un nou raport despre planurile Apple de anul viitor, care includ trei smartphone-uri cu ecran OLED, dintre care unele vor fi echipate şi cu modem-uri 5G.

Kuo a oferit informaţii bazate pe surse din cadrul furnizorilor de componente în ultimii câţiva ani, care s-au dovedit a fi credibile odată cu anunţurile companiei Apple. Acesta a fost primul care a confirmat existenţa lui iPhone XR şi l-a descris cu acurateţe cu aproape nouă luni înainte ca acesta să fie dezvăluit în mod oficial. Astfel, informaţiile pe care le-a dezvăluit acum ar putea fi considerate „zvonuri, dar dintr-o sursă credibilă”.

Acesta vorbeşte despre generaţia iPhone din 2020 drept una formată din trei modele, din nou. Acestea vor avea însă ecrane diferite faţă de dispozitivele din prezent. Vorbim despre iPhone „12” şi „12 Max” cu ecrane de 5,4 şi 6,7”, în timp ce modelul 12R va beneficia de un ecran de 6,1”. Toate cele trei modele vor folosi panouri OLED, în timp modele superioare vor integra modem-uri 5G. Modelul 12R va fi în continuare limitat la reţele LTE 4G.

Referitor la capabilităţile 5G ale noilor iPhone-uri, Kuo spune că acestea vor folosi componente Qualcomm, întrucât modem-ul proprietar Apple nu va fi disponibil până în 2022. Acestea vor folosi însă atât tehnologia sub-6GHz, cât şi mmWave. Având în vedere limitările fizice din prezent ale dispozitivelor 5G, probabil că Apple se aşteaptă la miniaturizarea semnificativă a tehnologiei până anul viitor, dacă doreşte ca modelul iPhone 12 să ofere un ecran mai mic decât modelele X şi XS din prezent.

Este curios însă faptul că Apple va încerca din nou să ofere dispozitive de dimensiuni mai mici. Ultimul său efort în această direcţie a fost iPhone SE. În acelaşi timp, telefonul de top va fi semnificativ mai mare decât modelele Max din prezent, în timp ce varianta „R” va păstra dimensiunile din prezent, însă va primi un ecran îmbunătăţit.

Între timp, compania este aşteptată pe piaţă cu noile modele 2019, care vor fi simple upgrade-uri de specificaţii faţă de generaţia precedentă. Acestea vor integra camere şi procesoare mai performante, însă vor folosi ecrane similare şi un design doar puţin schimbat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult