Gigabyte prezintă noi modele smartphone cu preţ accesibil – Classic şi Classic Elite, Essence şi Essence 4

23.10.2015
Gigabyte prezintă noi modele smartphone cu preţ accesibil - Classic şi Classic Elite, Essence şi Essence 4

Cunoscut mai ales pentru oferta de componente PC, Gigabyte este un jucător activ şi în piaţa de telefoane inteligente, pentru care tocmai a lansat 4 modele noi, toate având preţuri sub 100 euro.

Gigabyte Classic

Încadrat la gama entry-level, Gigabyte Classic este un smartphone cu ecran HD de 5˝ (294ppi), motorizat de un chipset Spredtrum (CPU quad-core Cortex-A7 + Mali 400) şi livrat cu versiunea Android 5.1 Lollipop. Telefonul oferit într-o carcasă de 8.6 mm grosime dispune de 1GB memorie RAM şi două camere foto, cu rezoluţie 8MP şi 5MP.

Gigabyte Essence

Pentru suma de 95 euro ne mai alegem cu 8GB memorie internă şi slot micro SD, funcţionalitate dual-SIMn conectivitate 3G (max. 21 Mbps) şi WiFi N, Bluetooth 4.0, receptor GPS şi modul radio FM.

Gigabyte Classic Lite

Varianta Classic Lite reduce preţul la 75 euro, compromisul fiind ciuntirea memoriei RAM la 512MB şi a rezoluţiei ecranului la 854×480 pixeli. Din păcate economia nu se opreşte aici, Gigabyte înlocuind camerele foto cu modele de 5MP şi 2MP, păstrând neatinsă doar cantitatea de 8GB memorie internă şi slot-ul microSD.

Gigabyte Classic Lite

Dată fiind cantitatea de memorie RAM mult limitată, Gigabyte Classic Lite se alege cu o versiune ceva mai veche de Android 4.4 KitKat. Singurul aspect pozitiv este creşterea capacităţii acumulatorului de la 2000 la 2100 mAh, din păcate fără efect sesizabil asupra autonomiei oferite.

Gigabyte Essence

Cu doar 5 euro mai ieftin, Gigabyte Essence reduce diagonala ecranului la 4.5˝, mult mai potrivită rezoluţiei 854×480 pixeli, tradusă acum într-o densitate la afişare de 218 ppi. În rest, configuraţia telefonului este identică modelului Classic Lite.

Gigabyte Essence

Cu grosime de 8.8 mm şi greutate 120 grame, modelul Gigabyte Essence va putea fi achiziţionat cu mai puţin de 70 euro.

Gigabyte Essence 4

Cu preţ de 55 euro, Gigabyte Essence 4 diferă de modelul anterior prin ecranul de 4˝ cu rezoluţie 480×800 pixeli (233ppi) şi chipsetul dual-core produs de MediaTek, fără prea mari ambiţii în ce priveşte performanţa oferită. Completând lista cu specificaţii, avem o cameră foto de 2MP şi cameră frontală cu rezoluţie VGA, care poate fi folosită pentru a iniţia apeluri video.

Gigabyte Essence 4

Aplicaţiile şi jocurile de Android au la dispoziţie 4GB memorie internă, iar pentru colecţia de muzică putem folosi slot-ul microSD, acceptând capacităţi de până la 32GB.

Deşi limitat la capacitatea de 1300 mAh, acumulatorul instalat nu ar trebui să pună probleme configuraţiei oferite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video