Global Mobile Awards premiază iPhone 6, LG G3 şi Moto 360 – Update

Global Mobile Awards premiază iPhone 6, LG G3 şi Moto 360 - Update

Update: GSM Association a dezvăluit astăzi că şi noul Samsung Galaxy S6 Edge a fost premiat în cadrul Global Mobile Awards. Acesta a fost nominalizat la categoria „cel mai bun dispozitiv mobil de la Mobile World Congress 2015”.

Acum că Mobile World Congress se pregăteşte de încheiere, au fost anunţate şi premiile onorifice Global Mobile Awards de acest an. Acestea nu sărbătoresc obligatoriu ce a fost anunţat în cadrul MWC 2015, ci tehnologiile şi produsele cele mai importante din ultimele 12 luni. Există şase categorii de premii, fiecare cu subcategorii în funcţie de tipul tehnologiei pentru care se acordă premiul. Desigur, cele mai importante sunt cele pentru smartphone-uri şi dispozitive mobile unde companiile Apple, Motorola, Microsoft şi LG au fost premiate.

Categoria 5, dedicată dispozitivelor mobile a premiat cele mai bune smartphone-uri, cel mai bun smartphone low-cost, cea mai bună tabletă şi cel mai bun accesoriu. La categoria „best smartphone”, iPhone 6 de la Apple a ieşit învingător alături de flagship-ul celor de la LG, modelul G3. Aceasta este singura categorie care a beneficiat de doi câştigători. Cel mai bun smartphone low-cost (cu preţ sub 100 de dolari) a fost ales Motorola Moto E, în timp ce tableta câştigătoare a fost Microsoft Surface Pro 3. Deşi nu au fost lansate foarte multe dispozitive de purtat la mână în 2015, cel mai bun accesoriu a fost desemnat cel care probabil a fost şi cel mai popular printre utilizatori: smartwatch-ul Moto 360.

O altă categorie de interes este cea care a premiat cele mai bune aplicaţii ale anului. La categoria „cea mai bună aplicaţie pentru muzică”, SPINNR de la Smart Communications a ieşit învingătoare. Asphalt 8: Airborne de la Gameloft a fost ales drept cel mai bun joc pentru mobile, în timp ce IFTTT a reuşit să ia premiul pentru „cea mai bună aplicaţie pentru mobile”. Premiul pentru „cea mai bună aplicaţie pentru fotografie, artă şi film”, a fost câştigat de Peel, cel pentru „cea mai bună aplicaţie pentru ştiri şi publishing” a fost câştigat de aplicaţia Start a Conversation a celor de la News Republic, iar „cea mai inovatoare aplicaţie” a fost desemnată Game On de la Mnet Mobile.

Pe site-ul oficial al Global Mobile Awards se găseşte lista completă a câştigătorilor, alături de informaţii despre fiecare în parte. Printre categoriile premiate se mai regăsesc categorii precum „cele mai inovatoare servicii pentru ţări emergente”, „cea mai bună utilizare a tehnologiei în scopuri umanitare”, „cea mai inovatoare tehnologie mobilă pentru Internet of Things” şi „cea mai bună inovaţie pentru automobile”. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult