Go4News. AnTuTu: OnePlus 3 este cel mai performant smartphone de pe piaţă [VIDEO]

Acum că am trecut de jumătatea anului 2016 şi că majoritatea companiilor şi-au lansat deja vârfurile de gamă, a venit momentul să vedem care este cel mai puternic smartphone disponibil pe piaţă. AnTuTu a publicat noul clasament în care listează cele mai performante zece smartphone-uri testate de utilizatori. Desigur, Samsung şi Apple nu lipsesc de pe listă, însă întregul clasament pare să fie dominat de dispozitive din China, în frunte cu OnePlus 3.

Noul OnePlus 3 se regăseşte astfel pe primul loc, cu o medie de scor de 140288 puncte. Pe locul 2 se află vivo Xplay5 Elite, urmat de LeEco Max 2, Lenovo ZUK Z2 pro, Xiaomi Mi5, Samsung Galaxy S7 Edge, iPhone 6S, ZTE AXON 7, iPhone SE şi în cele din urmă Lenovo ZUK Z2. Diferenţele de scor nu sunt majore, cel de pe locul 10 fiind în urmă cu doar 11.000 de puncte. Desigur, toate aceste dispozitive, în afară de cele de la Apple au ceva în comun: toate sunt bazate pe chipset-ul Snapdragon 820 de la Qualcomm.

Motivul pentru care unele dispozitive sunt poziţionate mai sus decât altele, în ciuda hardware-ului în mare parte identic este optimizarea software şi rezoluţia display-ului. OnePlus 3 iese mai rapid în testele de grafică, datorită display-ului Full HD, în timp ce memoria RAM de 6 GB îl ajută puţin să depăşească concurenţa, care oferă dispozitive cu 4 GB RAM. De asemenea, în ciuda faptului că iPhone 6S şi iPhone SE vin cu procesoare dual-core şi doar 2 GB memorie RAM, acestea sunt poziţionate mai sus decât modele care în teorie ar trebui să fie mai performante.

Cu siguranţă însă, fiecare dintre dispozitivele listate în acest top oferă performanţă care să mulţumească orice tip de utilizator, indiferent de pretenţiile acestuia. În cazul în care vă întrebaţi dacă OnePlus 3, Galaxy S7 sau iPhone 6S îşi merită banii, probabil că acest grafic demonstrează că diferenţele de performanţă dintre ele sunt minore. Şi celelalte smartphone-uri din listă sunt alegeri la fel de valide, însă va trebui să vă chinuiţi puţin mai mult să puneţi mâna pe ele, întrucât majoritatea nu sunt comercializate în afara Chinei.

Citeşte şi OnePlus a anunţat scumpirea lui OnePlus 3. Brexit este de vină

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult