Go4News: Google a anunţat evenimentul de lansare pentru smartphone-urile Pixel

21.09.2016

Aşteptarea noilor smartphone-uri oficiale Google va lua sfârşit în curând, întrucât compania a anunţat un eveniment de lansare pentru data de 4 octombrie. Se pare că încă odată informaţiile care „s-au scurs” pe internet în urmă cu mai multe luni pot fi verificate, însă anunţul şi clipul de prezentare al evenimentului dezvăluie un detaliu interesant. Telefoanele Pixel ar putea fi realizate chiar de Google, nu obligatoriu de HTC, cum era sugerat anterior.

Această informaţie vine chiar de la Google, întrucât site-ul oficial al evenimentului se numeşte chiar „madeby.google.com”. Având în vedere că cele două laptop-uri şi singura tabletă din seria Pixel au fost realizate de Google, fără a încheia un parteneriat cu o altă companie care produce deja dispozitive mobile, nu ar fi exclus ca Google să înceapă să îşi producă şi propriile smartphone-uri.

Alături de anunţul evenimentului de lansare, am primit şi noi imagini cu cele două terminale Pixel. Acestea pot fi admirate în cele mai clare fotografii de până acum, în ambele dimensiuni (normal şi XL) şi într-o nouă culoare: sticlă albă şi metal argintiu. Cele două terminale nu par a fi ieşite din comun în termeni de design, singurul element distinctiv fiind panoul de sticlă de pe spate, care înconjoară senzorul de amprentă şi camera foto.

Logo-ul HTC nu poate fi depistat nicăieri pe carcasă, însă anumite elemente sunt ascunse pentru a proteja identitatea celui care a lansat fotografiile pe internet. Având în vedere că partea din faţă a telefoanelor seamănă destul de mult cu modelul HTC One A9, există încă posibilitatea ca Google să lucreze alături de producătorul taiwanez pentru realizarea acestor terminale.

Nu în cele din urmă, au apărut şi primele detalii despre preţ. Spre diferenţă de gama Nexus, care a încercat să ţină preţul puţin mai jos decât alte smartphone-uri high-end concurente, gama Pixel va merge către publicul interesat de dispozitive premium. Modelul Pixel standard ar putea intra în ofertă de la un preţ de pornire de 650 de dolari, în timp ce Pixel XL ar putea costa 700 de dolari în varianta de bază. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult