Go4News: Motivul pentru care unele unităţi iPhone 7 sunt mai încete decât altele

21.10.2016

Apple susţine că toate unităţile iPhone 7 sunt identice, iar diferenţa de preţ este dată de capacitatea de stocare internă diferită. Cel mai ieftin iPhone 7, cu capacitate de stocare de 32 GB, costă 650 de dolari, iar cel mai scump costă cu 200 de dolari mai mult. Însă, testele făcute arată că nu toate iPhone-urile de ultimă generaţie sunt egale.

Versiunile cu capacitate de stocare internă de 256 GB sunt mai rapide, iar memoria folosită în aceste unităţi permite viteze mai mari de scriere a datelor. Asta înseamnă că pe cel mai scump iPhone 7 datele se transferă mai rapid decât pe cel de 32 GB.

 

 

Diferenţa între tipurile de memorie afectează şi performanţele generale ale smartphone-ului.

 

Popularul canal Unbox Therapy de pe YouTube a demonstrat într-un nou clip video acest lucru. Ei au copiat o copie de „Star Wars” de 4 GB pe un iPhone 7 cu 256 GB şi pe unul cu 32 GB. Transferul s-a terminat pe primul model cu aproape un minut mai repede.

 

Explicaţia ar putea fi că Apple foloseşte memorii mai performante pe versiunile mai scumpe de iPhone.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult