Go4News: Samsung relansează Galaxy Note7 cu baterie mai mică sub numele „Fan Edition”

03.07.2017

Samsung a confirmat în mod oficial revenirea lui Galaxy Note7 în oferta magazinelor. După mai multe luni de zvonuri şi speculaţii, compania a făcut în sfârşit anunţul, care confirmă o mare parte dintre informaţiile pe care le-am auzit de la retragerea telefonului de pe piaţă şi până în prezent. Se pare că avem de a face cu un dispozitiv construit la noile standarde ale companiei, cu un acumulator complet nou, care în teorie nu ar trebui să mai explodeze.

Noul dispozitiv poartă numele de Galaxy Note Fan Edition, fiind dedicat celor care s-au despărţit cu greu anul trecut de telefon, după ce a fost retras. Acesta integrează în mare parte acelaşi hardware şi vine cu software adus la zi. Se pare că majoritatea componentelor provin din stocuri nefolosite sau componente recondiţionate ale telefoanelor care au ajuns anul trecut în magazine, putând fi observate câteva diferenţe minore la exterior. De exemplu, logo-ul Samsung de pe partea din faţă este complet absent, în timp ce pe spate a fost inscripţionat numele „Galaxy Note Fan Edition” în loc de „Galaxy Note7”.

La interior se găseşte acelaşi chipset Exynos 8890 octa-core, alăturat unui modul de 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare şi deja celebra cameră de 12 megapixeli, care a fost foarte puţin actualizată pe Galaxy S8 anul acesta. Singura diferenţă notabilă la nivel hardware este noul acumulator cu capacitate redusă, de „numai” 3.200 mAh, realizat la standarde înalte, cu o testare mai riguroasă în „8 puncte”.

Software-ul pre-instalat pe Galaxy Note Fan Edition este acelaşi pe care îl regăsim şi pe Galaxy S8, cu noua interfaţă Samsung Experience, Samsung Pass şi funcţia Always-On Display. O surpriză plăcută pentru unii va fi asistentul virtual Bixby, care este prezent pe Galaxy Note Fan Edition, însă fără buton fizic dedicat.

Lansarea lui Galaxy Note Fan Edition este programată pentru data de 7 iuie în Coreea de Sud, la preţul de 700.000 won, echivalent cu 610 dolari. Alături de telefon, Samsung va oferi o husă Clear View gratuită în culoarea telefonului şi un accesoriu „S Pen Plus” tuturor celor care cumpără telefonul înainte de data de 30 septembrie. Nu este clar ce face acest stylus în „plus” faţă de cel inclus în pachet, însă este un bonus util pentru cei care sunt predispuşi să piardă astfel de accesorii.

Stocul pentru Coreea de Sud va fi limitat la 400.000 de unităţi, iar Samsung are în plan lansarea acestui model şi în alte regiuni. Compania nu a comunicat însă detalii despre aceste planuri, precum o dată concretă, un preţ oficial sau numărul de unităţi care vor fi disponibile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult