Google a confirmat seria Pixel 7, dar nu a vorbit despre hardware-ul intern

12.05.2022
Google a confirmat seria Pixel 7, dar nu a vorbit despre hardware-ul intern

Google a luat o decizie ciudată la I/O 2022 legată de telefoanele Pixel. Deși nu se grăbește să lanseze niciun telefon în luna mai sau chiar iunie, compania a arătat nu mai puțin de trei modele pe scenă. Unul este Pixel 6a, telefonul pe care îl pregătește abia pentru luna iulie, iar celelalte două sunt Pixel 7 și Pixel 7 Pro, pe care le vom primi abia în toamnă, probabil prin octombrie.

Google Pixel 7 și 7 Pro vor beneficia de un design iterativ

Cele două telefoane flagship din 2022 nu a fost prezentate într-o manieră detaliată, însă Google pare că dorește să aducă informații pe căi oficiale înainte ca acestea să „scape” pe internet pe „bursa zvonurilor”. Toate telefoanele și produsele companiei au fost dezvăluite anterior de „leakeri”, iar acum Google poate să iasă înaintea lor cu primele informații, având un control mai bun asupra mesajului.

Ce putem observa din acest anunț este însă faptul că seria Pixel 7 va păstra liniile de design ale seriei Pixel 6, cu un „vizor” orizontal pe partea din spate, unde sunt găzduite camerele. Noutatea vine în modul în care sunt încadrate camerele pe acest vizor, cu decupaje individuale pentru diferite camere. Pare mai degrabă să fie o evoluție naturală de la an la an, așa cum vedem și pe modele de la Apple sau Samsung.

Pixel 7 back

Modelul Pixel 7 va fi echipat cu două camere, iar Pixel 7 Pro va integra o cameră în plus, probabil un zoom optic. Astfel, schimbările de la o generație la alta par minore și la aces capitol. Spatele va fi însă mat, spre diferență de variantele Pixel 6, care foloseau sticlă lucioasă, ceea ce va asigura un aspect mai curat în utilizare fără husă.

Nu s-a vorbit despre hardware-ul intern în materie de performanță, însă Google a spus că va integra în noile telefoane noua generație de cipuri Tensor. Probabil că acestea vor fi numite Tensor 2 și vor veni cu îmbunătățirile de la an la an obișnuite. Telefoanele vor fi lansate cu Android 13 și vor primi trei actualizări de sistem și cinci ani de actualizări de securitate.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult