Google a lansat modelele mid-range Pixel 3a şi Pixel 3a XL. Compania laudă camera foto

08.05.2019
Google a lansat modelele mid-range Pixel 3a şi Pixel 3a XL. Compania laudă camera foto

Ştiam despre existenţa telefoanelor Pixel 3a încă de anul trecut, zvonurile prezentându-le drept alternative mid-range mai ieftine la variantele de top. Cu ocazia Google I/O 2019, compania a făcut anunţul oficial al acestei noi serii de dispozitive, acestea fiind livrate la preţuri mai mici, cu un minimum de compromisuri, ideea din spatele unui dispozitiv pixel de medie fiind clară: o experienţă Google de calitate la jumătate de preţ.

În primul rând, este clar că Google a dorit să lanseze două dispozitive în primul rând (mai) ieftine. Astfel, construcţia acestora a avut puţin de suferit, ambele dispozitive, Google Pixel 3a şi Pixel 3a XL, fiind livrate într-o carcasă realizată din plastic. Ultimul dispozitiv Google cu capac pe spate din policarbonat a fost Nexus 5X, un dispozitiv de buget produs de LG, la momentul respectiv.

Pixel 3a în varianta standard este echipat cu un chipset Snapdragon 670, 4 GB memorie RAM (aceeaşi cantitate de pe Pixel 3), 64 GB stocare internă şi un acumulator de 3.000 mAh. Modelul superior vine cu aceeaşi configuraţie hardware, diferenţele între acestea fiind vizibile în două puncte cheie. În primul rând, display-ul de pe Pixel 3a este echipat cu un panou OLED de 5,6” cu rezoluţie Full HD+, în timp ce Pixel 3a XL este echipat cu un panou OLED de 6”. În al doilea rând, acumulatorul este de capacitate diferită, cel mic oferind 3.000 mAh, în timp ce modelul mai mare vine echipat cu unul de 3.700 mAh.

Desigur, aceste caracteristici nu sunt atât de importante în zilele noastre, întrucât cam toate smartphone-urile echipate cu chipset-uri mid-range şi high-end se comportă similar în utilizare obişnuită. Camera foto ar putea fi însă capitolul la care seria Pixel 3a străluceşte cu mult peste concurenţa din aceeaşi categorie, telefoanele fiind echipate cu o cameră extrem de similară cu cea de pe Pixel 3, considerată de mulţi cea mai bună de pe piaţă.

Vorbim despre un senzor de 12 megapixeli cu obiectiv f/1.8 pe spate şi o cameră de 8 megapixeli f/2.0 pe faţă. Acestea sunt alăturate aplicaţiei Google Camera, cu toate avantajele ei. Vorbim despre procesare AI performantă şi capabilitatea Night Sight, Pixel 3a putând realiza cadre mai bune chiar şi decât multe telefoane „flagship” de pe piaţă, spune Google, comparând în cadrul prezentării un cadru pe lumină slabă de pe Pixel 3a cu unul realizat cu iPhone XS.

Nu în ultimul rând, seria Pixel 3a are chiar şi un avantaj faţă de gama Pixel 3 „high-end”. Google a ales să integreze un jack de căşti de 3,5mm pe aceste dispozitive, ceva ce Pixel 2 şi Pixel 3 nu au oferit în ultmii doi ani.

Diferenţele între modelele mid-range şi high-end sunt deci clare. Avem o construcţie de plastic în locul celei de sticlă şi aluminiu, procesoare de pe o treaptă inferioară, ecrane cu dimensiuni şi rezoluţii mai mici (fără notch), lipsa camerei wide de pe faţă, lipsa rezistenţei la apă şi lipsa încărcării wireless.

Google crede că fanii săi vor fi dispuşi să cheltuie 399 dolari pentru modelul Pixel 3a şi 479$ pentru Pixel 3 XL. Telefoanele sunt deja disponibile pentru comandă în SUA şi în alte câteva ţări în care Google vinde telefoane direct către utilizatori, cât şi la operatorii din regiunile respective. Telefoanele sunt disponibile în culorile Clearly White, Just Black şi „Purple-ish”.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult