Google Android se apropie de 1.5 milioane activări pe zi

17.04.2013
Google Android se apropie de 1.5 milioane activări pe zi

Sistemul de operare Android, folosit de aproape un miliard de tablete şi telefoane mobile din lumea întreagă, trece printr-o perioadă de creştere explozivă, în care numărul dispozitivelor activate în fiecare zi atinge pragul de 1.5 milioane.

Google Android se apropie de 1.5 milioane activări pe zi

Vestea anunţată cu mare satisfacţie de CEO-ul Google Eric Schmidt pune sistemul Android pe o direcţie care tinde spre monopolizarea pieţei dispozitivelor mobile, ocupată până la finalul acestui an de peste 1 miliard dispozitive cu Android.

Potrivit companiei, un dispozitiv cu sistem Android este considerat activat la momentul primei autentificări în contul de utilizator Google. Există astfel posibilitatea ca numărul real să fie şi mai mare, deoarece unele dispozitive, cum ar fi tabletele Android ieftine livrate fără acces la magazinul de aplicaţii Google Play, nu ajung niciodată să fie asociate unui cont Google.

Totuşi, nu toate dispozitivele cu sistem Android activate de-a lungul timpului sunt încă în folosinţă, astfel că numărul de 1 miliard are mai mult valoare statistică, decât practică.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult