Google anunță Pixel 5a, un upgrade minor, la un preț mai mic

18.08.2021
Google anunță Pixel 5a, un upgrade minor, la un preț mai mic

Seria Pixel A de la Google a reușit în ultimii câțiva ani să livreze unele dintre cele mai bune smartphone-uri mid-range, oferind specificații decente la un preț accesibil, cu aceeași cameră performantă de pe seria principală. Pixel 4a 5G de anul trecut a reușit să ofere cam toate avantajele lui Pixel 5, inclusiv la nivel de performanță, iar acel model pare să fi fost atât de bine realizat anul trecut, încât noul Pixel 5a nu schimbă foarte multe. Avantajul principal este însă prețul mai mic.

Pixel 5a este aproape identic față de modelul de anul trecut

Majoritatea elementelor care compun Pixel 5a sunt identice cu cele de pe Pixel 4a. Telefonul arată de la distanță identic, cu același design general și aceeași formă. De asemenea, configurația internă este identică. Vorbim despre același chipset Snapdragon 765G cu 6 GB RAM și 128 GB stocare internă, un ecran Full HD+ la 60 Hz și cameră duală 12 + 16 megapixeli. Totuși, există câteva diferențe interesante în anumite puncte cheie, care reprezintă totuși un mic upgrade.

În primul rând, telefonul este acum puțin mai mare, cu ecran OLED pe diagonală de 6,34”, construit cu sticlă Gorilla Glass 6 pe ecran și carcasă metalică pe partea din spate. Pixel 4a folosea Gorilla Glass 3 și plastic. Pixel 5a vine și cu o baterie semnificativ mai mare, de 4.680 mAh, îmbunătățind semnificativ autonomia. Apoi, telefonul este acum rezistent la apă și praf la standardul IP67, ceva ce nu găsim de obicei pe telefoane mid-range. Culoarea capacului este acum un gri verzui numit „Mostly Black”, față de „Just Black” pe modelul de anul trecut.

Telefonul a fost anunțat la prețul de 449 dolari americani, cu 50 de dolari mai ieftin decât Pixel 4a 5G de anul trecut. Pixel 5a este livrat cu Android 11 și va fi actualizat la Android 12 și Android 13.

Totodată Google a confirmat și faptul că seria Pixel 6, care va încerca pentru prima dată să atingă un nivel de calitate și performanță de nivel flagship, nu va fi livrată cu încărcătoare în pachet. Deja telefoanele Pixel nu ofereau căști.

sursa: Android Police, Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult