Google anunță Pixel 6a cu procesor Tensor. Lansarea vine mai târziu

12.05.2022
Google anunță Pixel 6a cu procesor Tensor. Lansarea vine mai târziu

Google a anunțat oficial în cadrul evenimentului I/O 2022 modelul său de smartphone mid-range din seria Pixel 6. Detaliile despre Pixel 6a erau deja scăpate pe internet de câteva săptămâni, iar detaliile oficiale confirmă majoritatea informațiilor pe care le știam deja. Noutățile sunt prețul oficial și data de lansare. În stilul Google, telefonul nu va fi lansat imediat după anunț.

Pixel 6a folosește o platformă hardware similară cu cea a modelelor 6 și 6 Pro

Pixel 6a nu este cu mult diferit față de modelele Pixel 6 și 6 Pro deja lansate în toamnă. Acesta păstrează design-ul exterior, realizat în culori cu două tonuri pe spate, cu un vizor orizontal pentru sistemul de camere. La interior, Google păstrează același chipset Tensor, de pe modelele superioare, însă au fost făcute câteva compromisuri pentru a atinge prețul de 449 dolari, cu 150 dolari mai mic decât cel al lui Pixel 6.

Pixel 6a 2

Pixel 6a folosește un ecran de 6,1” cu panel AMOLED și refresh rate la 60 Hz, cu senzor de amprentă integrat, are două camere de 12 megapixeli, însă acestea nu sunt aceleași de pe modelele superioare. Jack-ul de căști de pe Pixel 5a dispare, însă telefonul este rezistent la apă și praf la standardul IP67.

Configurația internă include 6 GB RAM și 128 GB stocare, baterie de 4.410 mAh, încărcare rapida la 30W și un cip de securitate Titan M2. Nu există încărcare wireless, la fel ca pe modelele superioare.

Precomenzile pentru Pixel 6a încep pe data de 21 iulie, însă Google va vinde telefonul doar în 12 țări: SUA, Canada, Germania, Marea Britanie, Irlanda, Franța, Italia, Spania, Japonia, Australia, Singapore, Taiwan și India. India va primi telefonul mai târziu în cursul acestui an.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult