Google ar putea interzice tehnologiile de încărcare rapidă prin USB Type-C pe Android

09.11.2016
Google ar putea interzice tehnologiile de încărcare rapidă prin USB Type-C pe Android

O actualizare a regulamentului Android Compatibility Definition Document pentru dispozitivele cu Android sugerează că încărcarea rapidă prin intermediul standardului USB Type-C ar putea fi interzisă în viitor. Google susţine că utilizarea acestor tehnologii ar putea duce la incompatibilităţi între dispozitive, cabluri şi încărcătoare compatibile cu standardul USB Power Delivery, lucru care ar putea duce la deteriorarea dispozitivelor conectate la astfel de surse de energie.

Acest lucru înseamnă că tehnologiile precum Qualcomm QuickCharge, MediaTek Pump Express şi OnePlus DASH ar putea fi interzise pe dispozitivele cu Android din viitor, companiile fiind nevoite să adopte standardul sugerat de Google. Fiecare dintre aceste soluţii de încărcare rapidă folosesc un voltaj crescut faţă de limitele admise ale standardului USB Type-C, lucru care ar putea pune în pericol funcţionarea în limitele acceptate.

Întrucât au existat deja câteva situaţii în care anumite dispozitive cu QuickCharge conectate la cabluri USB Type-C sau la încărcătoare standard (care nu sunt livrate în cutia smartphone-ului), au izbucnit în flăcări sau au dus la distrugerea dispozitivelor, aceste noi reguli au scopul de a evita astfel de situaţii în viitor. Momentan Google nu interzice producătorilor să folosească tehnologiile de încărcare rapidă, însă recomandă evitarea lor, cu menţiunea că în viitor ar putea să ceară compatiblitate explicită cu încărcătoarele USB Power Delivery.

Aceste reguli vor afecta însă doar dispozitivele care sunt livrate în regim OEM cu Google Play Services, însă nu şi pe cele care vor folosi Androidul ca bază pentru dezvoltarea altui sistem de operare. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult