Google ar putea introduce un nou mod ultra-low-power pe telefoanele Pixel

11.02.2020
Google ar putea introduce un nou mod ultra-low-power pe telefoanele Pixel

În mod previzibil, decizia Google de a echipa telefoanele Pixel 4 cu un acumulator de numai 2800 mAh a rezultat în probleme serioase pe partea de autonomie, forţând o serie de compromisuri la partea de performanţă şi funcţionalitate pe care producătorul încearcă fără prea mult succes să le ascundă utilizatorilor.

Prevăzut cu acumulator de 3700 mAh, modelul Pixel 4 XL se prezintă ceva mai bine, dar optimizările care sporesc durata de funcţionare pe baterie sunt oricum binevenite, dacă nu cumva vin cu alte compromisuri care să afecteze în mod negativ experienţa oferită utilizatorilor.

Descoperită de membrii forumului XDA Developers, ultima versiune publică a kit-ului Android AOSP include o mostră de cod cu referinţă la o funcţie de economisire extremă a bateriei, care vine „cu costul experienţei oferită utilizatorului”.

Desigur, telefoanele Pixel (şi toate dispozitivele recente bazate pe Android) suportă deja moduri de economisire a bateriei care restricţionează funcţii mari consumatoare de energiei, precum afişarea unei imagini de fundal pe dispozitivele cu ecran AMOLED, folosirea receptorului GPS pentru stabilirea, luminozitatea ecranului şi alţi factori.

În mod evident, noul mod ultra-low-power va duce lucrurile mai departe. Cât de departe? Putem lua drept exemplu ultimul dispozitiv care folosit astfel de practici agresive pentru economisirea bateriei – Samsung Galaxy S5. Printre „trucurile” folosite se număra comutarea ecranului într-un mod de afişare monocrom, dezactivarea conexiunii la internet şi limitarea accesului la aplicaţii.

Nu este clar exact ce caracteristici va tăia Google de pe telefoanele Pixel 4 pentru a permite conservarea bateriei, însă este de aşteptat ca modul ultra-low-power să-şi facă apariţia şi la alte telefoane din gama Pixel, cum ar fi viitoarele Pixel 5.

Având în vedere faptul că Samsung, Huawei şi alţi producători OEM oferă deja propriile optimizări pentru economisirea bateriei, probabil că această nouă caracteristică este destinată doar telefoanelor Pixel şi nu va fi integrată în următoarea versiune de Android.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult