Google introduce aplicaţiile Live Transcribe şi Sound Amplifier, destinate persoanelor cu deficienţe de auz

05.02.2019
Google introduce aplicaţiile Live Transcribe şi Sound Amplifier, destinate persoanelor cu deficienţe de auz

Google transformă telefoanele cu sistem Android în ajutoarea de nădejde pentru persoanele cu probleme de auz.

Disponibile exclusiv pentru platforma Android, noile aplicaţii Live Transcribe şi Sound Amplifier au menirea de a înlesni comunicarea mai uşoară cu persoanele din jur, în orice situaţie. Adresată celor care au probleme de auz la un nivel moderat, aplicaţia Sound Amplifier emulează funcţionalitatea unui aparat auditiv, amplificând în timp real sunetele captate de microfonul telefonului, până la un nivel confortabil pentru conversaţie.

Recomandată persoanelor fără auz, aplicaţia Live Transcribe foloseşte tehnologiile Google de recunoaştere vocală pentru a transcrie pe ecranul telefonului cuvintele şi frazele rostite de persoanele aflate în imediata apropiere.

Potrivit statisticilor publicate de World Health Organization, mai mult de 5% din populaţia lumii este afectată de degradarea parţială sau totală a auzului. Printre aceştia se numără şi aproape 35 milioane de copii.

Pentru dezvoltarea noilor produse, Google a colaborat cu specialişti în domeniul problemelor de auz din cadrul Universităţii Gallaudet din Statele Unite.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult