Google lansează YouTube Music și pentru Wear OS

26.05.2021
Google lansează YouTube Music și pentru Wear OS

Urmând închiderii serviciului Google Play Music, utilizatorii Wear OS au rămas fără opțiunea ascultării de muzică direct de pe gadgetul preferat, chiar dacă Google a oferit YouTube Music posesorilor Apple Watch.

Un an mai târziu, Google anunță extinderea serviciului YouTube Music și la platforma Wear OS, însemnând că posesorii de smartwatch-uri non-Apple vor putea descărca și asculta muzica preferată fără nevoia unui smartphone, doar cu un set de căști wireless și ceasul inteligent pe care îl poartă la mână.

Deși pare greu de crezut, Google a lansat încă de acum un an o aplicație dedicată YouTube Music pentru dispozitivele Apple Watch. Între timp, propria platformă WearOS nu a evoluat semnificativ prin lansarea de noi gadgeturi care să o pună în valoare, iar suportul software pare că bate pasul pe loc.

YouTube Music Wear OS

Pe principiul, mai bine mai târziu decât niciodată, noua aplicație YouTube Music pentru Wear OS permite atât ascultarea de muzică prin conexiunea la internet diponibilă (date mobile, Wi-Fi sau Bluetooh către smartphone-ul din buzunar), cât și în modul offline, descărcând în prealabil albumele preferate în memoria locală a dispozitivului.

Pentru a nu rămâne în urmă, rivalul Spotify confirmă că va aduce o actualizarea majoră aplicației sale pentru Wear OS, doar că aceasta va sosi spre finalul acestui an. Noua versiune Spotify vă va permite, de asemenea, să descărcați melodii și podcast-uri pentru ascultare offline, cu sau fără smartphone-ul principal la îndemână.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult