Google Phone – imagini şi specificaţii oficiale

24.09.2008
Google Phone - imagini şi specificaţii oficiale

Primele imagini oficiale cu Google Phone (HTC Dream/G1), alături de specificaţii, au fost obţinute în exclusivitate de blogul “neoficial” T-Mobile, T-Mobile fiind primul operator care va comercializa telefonul cu sistem Android, începând chiar din această seară. Iată câteva dintre facilităţile principale oferite de acest smartphone care se doreşte un concurent serios al iPhone 3G. Fizicul nu prea îl ajută, dar ca hardware şi soft rămâne de văzut:

•Aplicaţii Google (Maps, gMail, Google Talk, YouTube etc.);

•GPS;

•HSDPA şi Wi-Fi;

•Cameră foto de 3.1 MP;

•3.17 inch dimensiunea ecranului, iar rezoluţia 480 x 320 pixeli, 65k culori;

•Autonomie 5 ore convorbiri, 130 ore stand-by;

•Dimensiuni: 116,8 x 54,9 x 16 mm, 159 grame greutate;

Google Phone (HTC Dream/G1)

T-Mobile G1Sincer, parcă aşteptam mai mult de la telefonul Android. Mai ales că, precum iPhone, şi el dezamăgeşte din destule puncte de vedere. Nu are înregistrare video, nici suport Stereo Bluetooth (nu poţi folosi căşti Bluetooth stereo pentru a asculta muzică). Apoi, cele 159 de grame vor atârna greu oriunde l-ai purta, mai puţin în geantă. Şi nu în ultimul rând, autonomia este slabă, chiar dacă până acum nu a apărut smartphone-ul ideal care să supravieţuiască mai mult de patru zile în condiţii de utilizare normală.

Ne consolăm cu ideea că (poate) aplicaţiile construite pe platforma Android vor fi bine realizate şi utile. Să sperăm că nu vom avea parte de programe de genul “I am Rich”, care nu fac nimic şi costă 1000 $. Iată aici un top realizat de Gizmodo cu cele mai interesante programe pentru HTC G1.

Update: Alături de informaţiile prezentate ieri, comunicatul oficial aduce în plus câteva precizări:

  • T-Mobile G1 va fi disponibil în magazinele de retail T-Mobile selecţionate şi online în USA începând cu 22 octombrie 2008 la preţul de 179 dolari. T-Mobile G1 va fi deasemenea disponibil în Marea Britanie începând din noiembrie 2008, iar în Europa în prima parte a anului 2009 în ţări precum Germania, Austria, Cehia şi Olanda.
  • T-Mobile G1 aduce cu sine o nouă aplicaţie dezvoltată de Amazon.com care oferă clienţilor acces rapid la Amazon MP3, magazinul de download digital de muzică Amazon.com, cu mai mult de 6 milioane de track-uri MP3 DRM-free. T-Mobile G1 va fi primul telefon cu aplicaţiile mobile Amazon MP3 gata încărcate.

T-Mobile G1

T-Mobile G1

Urmărește Go4IT.ro pe Google News