Google Pixel 2 ar putea veni cu o cameră mai performantă, rezistenţă la apă şi o variantă mid-range ieftină

Google Pixel 2 ar putea veni cu o cameră mai performantă, rezistenţă la apă şi o variantă mid-range ieftină

Am ajuns în punctul în care aflăm informaţii despre dispozitive mobile înainte ca acestea să aibă lista de componente hardware finalizată. În această situaţie se află generaţia a doua de dispozitive Pixel, care se pare că este deja într-un stadiu avansat de dezvoltare, fiind testate mai multe variante în laboratoarele Google. Alături de inevitabilul Pixel 2, care va fi echipat cu hardware mai puternic şi o cameră performantă, se pare că există un plan pentru a lansa şi un model inferior, mai ieftin, numit momentan doar „Pixel 2B”.

9to5google a publicat un articol scris pe baza declaraţiilor unei surse anonime familiarizată cu dezvoltarea dispozitivelor Google, care dezvăluie o direcţie generală a acestei linii de dispozitive. Se pare că Pixel 2 va fi un smartphone concentrat în special pe performanţa camerei foto, planul fiind să ofere o experienţă de utilizare plăcută în special în condiţii de iluminare slabă. Nu este clar ce model de senzor va fi folosit pe noul Google Pixel 2, însă acesta nu va oferi rezoluţii uluitoare, compensând prin „funcţii speciale” la acest capitol.

Când vine vorba despre putere de procesare, nu este clar dacă Pixel 2 va adopta noul Snapdragon 835 sau un alt model. În teste există mai multe variante, unele echipate chiar şi cu procesoare de la Intel, alături de prototipuri bazate pe un chipset Google proprietar. Nu în ultimul rând, Google ia în considerare posibilitatea de a face noile dispozitive Pixel 2 rezistente la apă, însă nu a fost luată o decizie clară în această privinţă.

Detaliile despre Pixel 2B, un model inferior din punct de vedere al performanţei, dar considerabil mai ieftin sunt puţine, însă probabil că acest model va fi orientat către publicul în căutarea unui smartphone din gama „mid-range” premium. Acest model ar putea fi lansat după debutul Pixel 2.

Conform informaţiilor disponibile în acest moment, preţul dispozitivelor Pixel 2 ar putea urca cu aproximativ 50 de dolari faţă de generaţia precedentă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult