Google Pixel 6 vs Apple iPhone 13: ce flagship la preț accesibil ar trebui să cumpărați?

08.12.2021
Google Pixel 6 vs Apple iPhone 13: ce flagship la preț accesibil ar trebui să cumpărați?

Cele mai mari două nume care vin în minte când vorbim despre tehnologie sunt Apple și Google. Din păcate, ambele companii produc și niște telefoane destul de grozave! Apple a lansat iPhone 13 cu câteva luni în urmă și oferă o valoare excelentă pentru prețul cerut de 799 dolari și 699 dolari pentru iPhone 13 Mini. Pe de altă parte, Google și-a lansat și telefoanele inteligente de vârf pentru 2021 – Pixel 6 și Pixel 6 Pro , acesta din urmă începând de la 699 dolari. Cu o diferență de preț de doar 100 dolari între Pixel 6 și iPhone 13, este o competiție interesantă între cele două dispozitive. Ambele telefoane oferă specificații emblematice la un preț relativ accesibil, iar nici iPhone 13 Mini nu e o alegere rea. Deci, pe care ar trebui să îl alegeți?

Design

Nu există prea multe care să diferențieze Pixel 6 de iPhone 13 sau iPhone 13 Mini în ceea ce privește calitatea construcției. Telefoanele au o șină de aluminiu plasată între straturi de sticlă. Pixel 6 are Gorilla Glass Victus în față, în timp ce iPhone 13 și iPhone 13 Mini au Ceramic Shield. iPhone 13 este mai subțire, mai ușor și mai compact, ceea ce înseamnă că va fi mai ușor de utilizat și de transportat în buzunar sau în geantă. Au un exterior premium, deoarece atât Apple, cât și Google nu au făcut compromisuri în ceea ce privește materialele folosite la construcția celor două dispozitive. Toate telefoanele sunt, de asemenea, rezistente la praf și la apă IP68. Deși modul în care sunt construite ambele telefoane este similar, ele arată destul de diferit unul de celălalt. iPhone 13 merge pentru un aspect mai convențional și este similar cu iPhone 12, cu excepția camerelor plasate în diagonală. Este destul de simplu și este similar cu ceea ce am văzut pe telefoanele moderne. Un spate din sticlă simplă cu o casă pentru modulul camerei în colțul din stânga sus. Pixel 6 adoptă o abordare diferită aici. Google a oferit telefonului un finisaj în două tonuri, cu o bară mare de cameră care separă cele două culori.

Ecran

Înainte de a intra în detaliile afișajului, primul lucru pe care l-ați observa când vă uitați la ambele telefoane este că iPhone 13 și iPhone 13 Mini au o crestătură, dar are rame mai subțiri, în timp ce Pixel 6 are o perforație, dar cu margini mai groase. Din nou, acest lucru se reduce la preferințele personale. Mulți oameni par să urăsc notch-ul, deoarece este deranjant în timp ce vizualizați conținut pe ecran. Pe alții nu îi deranjează pentru că este doar acolo și te obișnuiești cu el în câteva zile. Apple a redus dimensiunea crestăturii în acest an cu aproximativ 20%, dar, desigur, este încă foarte mult. Pixel 6 oferă un ecran AMOLED de 6,4 inci, față de Super Retina de 6,1 inci pentru iPhone 13 și 5,4 inci pentru iPhone 13 Mini.

Performanță

Deoarece atât iPhone 13, cât și Pixel 6 sunt telefoane emblematice, au elemente interne de vârf pentru a le alimenta. iPhone 13 primește A15 Bionic de la Apple, în timp ce Pixel 6 are noul SoC Tensor de la Google. În ultimii ani, chipset-urile Apple au fost înaintea concurenței în ceea ce privește performanța brută. Google încearcă să ajungă din urmă cu Tensorul, mai ales în ceea ce privește procesarea algoritmilor de calcul. iPhone 13 va funcționa în continuare mai bine în sarcini intense, cum ar fi editarea video, randarea și jocurile. Cu toate acestea, sarcinile de zi cu zi, cum ar fi rularea rețelelor sociale și a aplicațiilor de mesagerie, jocurile ocazionale, vizionarea videoclipurilor/filmelor etc. ar trebui să se simtă în mod ideal similare pe ambele telefoane. Integrarea hardware și software a Apple a devenit mai puternică de-a lungul anilor, ceea ce a dus la optimizarea mai bună a aplicațiilor pentru iPhone. Aceasta este doar prima încercare a Google de a-și crea propriul hardware și software, așa că putem spera că se va îmbunătăți cu timpul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult