Google Pixel 8, arătat într-o prezentare video oficială

08.09.2023
Google Pixel 8, arătat într-o prezentare video oficială

Google a publicat un prim clip de prezentare cu vârful de gamă Pixel 8, arătând noul design de carcasă în versiunea de culoare Rose Gold.

Ilustrat deja cu mai multe randări obținute pe surse, Pixel 8 este confirmat și cu un teaser video oficial, arătând în detaliu noul camera-bump și lentilele supradimensionate

În general, Pixel 8 nu reprezintă o abatere majoră de la filozofia de design adoptată de Google încă de la generația Pixel 6. Sau, altfel spus: nu există atât de multe particularități de design care să separe drastic Pixel 7 de Pixel 8 . În schimb, la partea de hardware sunt așteptate îmbunătățiri notabile, cum ar fi noul chipset Tensor G3. Acesta vine cu numeroase upgrade-uri față de predecesorul G2, cum ar fi suport UFS 4.0 pentru compatibilitate cu cele mai rapide soluții de stocare Flash, un decodor/encoder video cu suport AV1 și rezoluție 8K, respectiv, mai multă putere pe partea de accelerare AI. În schimb, primele benchmark-uri sugerează performanțe mai degrabă de nivel mediu, limitare pe care Google va încerca să o depășească cu ajutorul optimizărilor Android.

Potrivit detaliilor încă neconfirmate oficial, Pixel 8 va avea ecran fără margini curbate, dar care păstrează diagonala de 6.17 inch și rata de refresh la 120Hz. Modelul Pro va avea dimensiunea 6.7 inch, 120Hz și rezoluție 1344×2992 pixeli.

Versiunile de culoare sunt denumite Licorice, Peony și Haze pentru Pixel 8, respectiv Licorice, Porcelain și Sky pentru modelul Pro.

Noile modele Pixel 8 și Pixel 8 Pro vor fi lansate oficial pe 4 octombrie, în cadrul evenimentului By Google 2023.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult