Google Pixel 8 primește o funcție mult iubită de utilizatorii de iPhone

12.10.2023
Google Pixel 8 primește o funcție mult iubită de utilizatorii de iPhone

Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro primesc o funcție îndrăgită de utilizatorii de iPhone. Seria Pixel 8 vine cu instrumente care vă permit să vă migrați eSIM-ul de pe un telefon vechi și, de asemenea, să convertiți un SIM fizic în eSIM.

Noile Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro au fost lansate și oferă niște funcții destul de interesante. Pe lângă unele actualizări hardware semnificative, utilizatorii sunt tratați cu câteva funcții software noi datorită Android 14, care vine preinstalat pe noul smartphone. Pe lângă modificările anunțate, există multe funcții noi neanunțate. După cum descoperă utilizatorii, Pixel 8 vine cu un instrument de transfer eSIM și abilitatea de a vă converti SIM-ul fizic într-un eSIM, transmite Android Authority.

Google a anunțat încă din luna februarie a acestui an că Android va obține capabilitatea de a transfera profiluri eSIM de pe un telefon Android vechi pe un telefon Android nou. Această caracteristică este în sfârșit aici! După cum a menționat Mishaal Rahman, un utilizator poreclit „winner00” și-a putut transfera eSIM-ul T-Mobile de pe Pixel 7 Pro pe Pixel 8 Pro în timpul configurării dispozitivului.

Google implementează funcția de transfer a unui eSIM de pe un telefon pe altul

Mai mult, același Mishaal mai menționează și faptul că este posibil să convertiți o cartelă SIM fizică într-un eSIM. El a distribuit capturi de ecran ale procesului de conversie. Trebuie să știm că procesul de transfer eSIM și caracteristicile fizice de conversie SIM în eSIM nu vor funcționa între fiecare dispozitiv Android și între toți operatorii.

eSIM-urile sunt convenabile, dar numai dacă telefonul include și un slot fizic SIM. iPhone 14 a omis slotul fizic SIM și a devenit doar eSIM în SUA, ceea ce a deranjat unii utilizatori. Oferind utilizatorilor opțiunea de a alege este o modalitate mai corectă de implementare a sistemului, deoarece astfel, nu ar trebui să aleagă între un SIM fizic și un eSIM, având ambele opțiuni la dispoziție. Pixel 8 suportă funcționalitatea de dual-SIM cu eSIM în rețelele compatibile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult