Google pregăteşte dezvăluirea programului Android One

Google pregăteşte dezvăluirea programului Android One

Google a dezvăluit programul Android One în cadrul evenimentului I/O 2014, care promite telefoane performante la preţuri accesibile pentru ţările în curs de dezvoltare. Ei bine, compania a anunţat un eveniment stabilit pentru data de 15 septembrie în India, unde este aşteptat anunţul primelor astfel de dispozitive.

Android One va fi testat pe piaţa din India, unde există destul de multe companii locale care ar putea produce telefoane ieftine. Conform Economic Times, Google va oferi producătorilor precum Micromax, Karbonn şi Spice limitele de specificaţii pentru dispozitivele programului One, iar aceştia vor crea dispozitivele şi le vor vinde la preţuri cuprinse între 115 şi 165 de dolari americani.

Avantajul dispozitivelor Android One este faptul că utilizatorii nu depind de producători sau operatori pentru actualizări de software. Fiecare versiune nouă va veni direct de la Google, ceea ce sugerează că nu va fi aplicată nicio interfaţă personalizată de producător, telefoanele oferind experienţa Android AOSP.

În cazul în care Android One va fi un succes în India, Google plănuieşte să extindă acest program şi în alte ţări în care piaţa de smartphone-uri nu este încă foarte matură. Cu toate acestea preţul de peste 100 de dolari pentru un astfel de telefon ar putea fi prea mare pentru ţările emergente. Având în vedere aceste lucruri, nu rămâne decât să aşteptăm evenimentul de lansare de pe data de 15, unde vom afla noile detalii direct de la sursă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult