Google renunţă la Project Ara?

02.09.2016
Google renunţă la Project Ara?

Project Ara a captivat imaginaţia tuturor în urmă cu trei ani, promiţând pentru prima dată smartphone-uri complet modulare, care pot fi îmbunătăţite de-a lungul timpului. Între timp au apărut şi alte proiecte independente, însă niciunul nu avea mari şanse în faţa Ara, un concept susţinut de Google. Din păcate, cei care aşteptau cu interes lansarea primelor modele vor fi dezamăgiţi, Reuters raportând faptul că proiectul a fost închis de către compania mamă.

Se pare că după mulţi ani de dezvoltare şi repetate amânări, Google va renunţa la Project Ara. Astfel, smartphone-urile modulare vor rămâne pentru moment simple curiozităţi sau experimente, precum LG G5 şi seria Moto Z. În ciuda faptului că Google refuză să vorbească despre închiderea proiectului, sursele Reuters sugerează că Ara ar putea însă să supravieţuiască. Chiar dacă dezvoltarea internă este oprită, tehnologia ar putea fi licenţiată către parteneri.

Acum că avem deja pe piaţă două concepte de smartphone-uri modulare cu abordări diferite, probabil că experienţa LG şi Motorola câştigată în urma lansărilor de anul acesta ar putea fi adăugată la munca depusă de echipa Google responsabilă pentru ARA. Desigur, o astfel de înţelegere între Google şi parteneri ar sugera o lansare şi mai întârziată, cu mult peste termenul stabilit anterior pentru 2017.

Până când Google va oferi o poziţie oficială asupra acestor zvonuri sau până când va oferi noi detalii despre evoluţia Project Ara, nu putem fi siguri dacă într-adevăr dezvoltarea smartphone-ului modular al companiei a fost oprită. Vom considera aceste informaţii momentan doar zvonuri, însă nu ar trebui să ne ia prin surprindere un anunţ de acest gen în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult