Google: separarea ecranului la unele telefoane Pixel 5 nu reprezintă defect de fabricație

04.11.2020
Google: separarea ecranului la unele telefoane Pixel 5 nu reprezintă defect de fabricație

În ciuda dovezilor prezentate sub formă de poze, în care telefoane Pixel 5 apar cu ecranul dezlipit de șasiul carcasei, Google contrazice ipoteza unor defecte de fabricație spunând că totul face parte din designul normal al telefonului.

Apărând cel mai adesea după câteva săptămâni de utilizare, dar uneori și înainte ca telefonul să fie scos din ambalajul original, problema pare să fie una de îmbinare a ecranului cu șasiul carcasei din aluminiu. Întâlnită și în trecut la alte produse smartphone, desprinderea ecranului se produce de regulă în urma expunerii telefonului la variații temperatură, spre exemplu, ieșind din casă într-o zi rece de iarnă.

telefoane Pixel 5
Foto: www.xda-developers.com

În timp ce la unele telefoane Pixel 5 separarea ecranului se manifestă începând cu zona mediană, în cele mai multe dintre incidentele raportate ecranul s-a desprins începând cu zona camerei frontale. Lăsată să continue, separarea ecranului poate ajunge să se manifeste pe aproape întreaga lungime a carcasei.

telefoane Pixel 5

Totuși, într-un comunicat oficial Google dă asigurări că ”variațiile sesizate în spațiul lăsat între ecran și corpul telefonului este parte normală a designului Pixel 5”. Totodată, Google dă asigurări că ”nu există efecte asupra rezistenței la apă și praf, sau funcționalitatea telefonului mobil”.

telefoane Pixel 5
Foto: www.xda-developers.com

Totuși, chiar în timp ce insistă că problemele semnalate de utilizatorii reprezintă doar variații ”normale” ale procesului de fabricație, Google dă asigurări că va analiza în mod individual solicitările primite din partea clienților, tehnicienii centrelor de service având ultimul cuvânt în ce privește repararea/înlocuirea telefonului pe garanție, sau respingerea sesizărilor folosind argumentele prezentate oficial.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult