Google şterge fără avertisment backup-urile telefoanelor cu Android

Google şterge fără avertisment backup-urile telefoanelor cu Android

Google oferă utilizatorilor mai multe servicii de stocare în cloud, de la Drive la Photos şi chiar Gmail, totul este păstrat pe serverele companiei, gata de a fi accesate de oriunde şi oricând. Acest lucru nu este valabil şi cu pachetele de back-up pentru smartphone-urile Android, care au un termen de expirare. Dacă se întâmplă ca un cont Google să nu fie activ pe platforma mobilă Google pentru un anume timp, Google şterge backup-urile fără avertisment.

Această „funcţie” a serviciilor Google a fost descoperită de curând de către un utilizator care a fost nevoit să folosească un iPhone pentru mai bine de două luni. Acesta deţinea un Nexus 6P de la Google, pe care l-a returnat la magazin. În perioada în care aştepta banii din partea magazinului, care aparent a durat mai mult de două luni, toate backup-urile telefonului din cloud au fost şterse.

Desigur, acest lucru a fost descoperit abia după ce backup-urile au fost şterse. Navigând prin Google Drive, acesta a observat că backup-urile pentru telefonul său Nexus lipesesc. Săpând prin documentaţia oferită de companie online, acesta a găsit paragraful care menţionează condiţiile în care backup-urile sunt stocate. După câteva zile de inactivitate, sub listarea backup-ului apare un termen de expirare. În total ai 60 de zile să revii cu contul online pe un telefon Android, înainte ca aceste fişiere să fie şterse.

În cazul în care vă întrebaţi ce informaţii sunt stocate în aceste backup-uri, avem lista completă: aplicaţiile instalate şi setările lor, registrul de apeluri, setările dispozitivului, contactele, calendarul, mesajele SMS (doar pe Pixel) şi fotografiile şi clipurile video (doar pe Pixel). Practic, întreaga agendă şi toate listările din calendar salvate local pe telefon ar putea dispărea dacă vă îndepărtaţi pentru o perioadă prea lungă de Android.

Această situaţie nu ar fi atât de gravă dacă Google ar oferi un avertisment sau opţiunea de a păstra backup-urile în altă parte. Probabil că acum că această situaşie a ajuns în atenţia publicului, Google va remedia problema.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult