Google Tensor G4, chipsetul Pixel 9, probabil că va dezamăgi prin performanțele oferite

18.09.2023
Google Tensor G4, chipsetul Pixel 9, probabil că va dezamăgi prin performanțele oferite

Oarecum predictibil, Tensor G4 – succesorul chipsetului cu performanțe asemănătoare Snapdragond 888,  rămâne la mare distanță de Snapdragon 8 Gen 2, actualul pentru telefoane-flagship cu Android.

Potrivit zvonurilor, Tensor G4 include numeroase îmbunătățiri față de modelul G3 dezvoltat pentru Pixel 8, însă acestea vizează mai degrabă elementele auxiliare, cum ar fi compatibilitate cu cele mai rapide soluții de stocare Flash, decodare AV1 îmbunătățită și mai multă putere pe partea de accelerare AI.

În schimb, Google Tensor G4 pare că va oferi cel mult performanțe apropiate soluției G3, ajutate cu un proces de fabricație pe 4nm ceva mai eficient.

Potrivit zvonurilor de până acum, Google intenționa să producă chipsetul pentru generația 2024 de telefoane Pixel folosind un design complet personalizat, chipsetul cu nume de cod ”Redondo” (RDO) urmând să livreze performanțe apropiate SD8 Gen2, plus unele avantaje pe partea de procesare AI și procesare foto.

Între timp, s-ar părea că Pixel 9 primește soluția de generație anterioară Tensor G3 Pro, venind ca un upgrade minor pentru actuala soluție G3.

Între timp, complet lipsite de dovezi, apar și primele zvonuri despre chipsetul rezervat Pixel 10, Tensor G2 urmând să reprezinte soluție cu adevărat performantă, după lipsa de inovație anunțată pentru generația Tensor G2.

Dincolo de promisiunile la partea de hardware, deficitul de performanță este mai mult pe hârtie, Google stăpânind deja foarte bine partea de optimizare Android. În plus, un chipset nu chiar atât de puternic, dar foarte bine optimizat, ar putea face minuni în ce privește consumul bateriei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult