Google Voice, un concurent pentru Skype

13.03.2009
Google Voice, un concurent pentru Skype

Google VoiceGoogle a dat drumul serviciului VoIP “Voice” prin care, cu un singur număr dedicat, utilizatorii beneficiază de o multitudine de facilităţi de comunicare. În primul rând, acel număr oferit de Google se va regăsi pe toate telefoanele de care dispui: mobilul personal, de serviciu, eventual un al treilea dispozitiv.

Toate SMS-urile şi mesajele vocale primite vor fi centralizate într-un cont online. În plus, Google Voice are integrată funcţia de transcriere a mesajelor vocale. Mesajele transcrise se vor putea apoi expedia prin SMS sau e-mail. Totuşi, algoritmul de recunoaştere vocală mai trebuie dezvoltat pentru a mai elimina din erorile de interpretare. Iată şi o scurtă demonstraţie video

Apelurile interne între doi utilizatori ai serviciului Voice vor fi gratuite, iar cele internaţionale vor fi taxtate cu 2 Eurocenţi/minut. O parte dintre aceste servicii erau deja oferite de operatorul de telefonie GrandCentral, pe care Google l-a achiziţionat în 2007 contra unei sume de aproximativ 50 de milioane de dolari. Clienţii GrandCentral sunt primii care se vor bucura de noutăţile aduse de Google Voice, în timp ce restul mai au de aşteptat o perioadă nedeterminată, până când Google va considera că Voice funcţionează fără probleme.

Principalul concurent al serviciului Google Voice este Skype, însă Craig Walker, managerul de comunicaţii la Google şi co-fondatorul GrandCentral, a afirmat că Voice nu reprezintă o ameninţare pentru Skype ci este pur şi simplu un serviciu care va face din telefonul tău mobil un produs mai bun.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News