Google vrea să sporească autonomia bateriei reducând calitatea imaginii

Google vrea să sporească autonomia bateriei reducând calitatea imaginii

Google ar putea aduce noi optimizări software pentru tabletele şi telefoanele cu sistem Android, menite să protejeze autonomia bateriei folosind tehnici care reduc calitatea şi chiar rezoluţia imaginilor afişate pe ecran.

Google vrea să sporească autonomia bateriei reducând calitatea imaginii

Tehnologia descrisă în aplicaţia pentru patent înregistrată de Google presupune dezactivarea graduală a animaţiilor de sistem şi chiar reducerea rezoluţie ecranului, totul cu scopul de a câştiga timp pentru dispozitivele a căror baterie este aproape epuizată.

Mai exact, pe măsură ce rezerva de energie a acumulatorului coboară spre limita inferioară, tabletele şi telefoanele cu sistem Android vor trece mai întâi la dezactivarea efectelor de blur şi animaţii care nu au un rol decisiv în buna funcţionare a dispozitivului, altul decât cel estetic. În cazul dispozitivelor cu ecran OLED, pe lângă înlocuirea imaginii wallpaper cu un fundal negru, energia ar mai putea fi conservată şi prin scăderea rezoluţiei ecranului, respectiv afişarea de conţinut exclusiv în nuanţe de negru şi roşu.

Cum ar putea arăta interfaţa Android, redată pe ecranul unui telefon cu bateria descărcată

În contextul actual, în care telefoanele mobile şi tabletele tind spre o construcţie cât mai suplă şi reducerea greutăţii, sacrificarea parţială a acestor trăsături pentru acomodarea unui acumulator de capacitate mai mare ar putea fi o soluţie mai fericită decât sacrificarea funcţionalităţii în încercarea de a spori cu orice preţ autonomia bateriei. Totuşi, în situaţii limită, când avem neapărată nevoie de telefonul mobil sau tableta, perspectiva unui dispozitiv cu ecran care arată ciudat este totuşi mai bună decât cea a unuia complet descărcat şi inutil.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult