gPhone cu Linux, GPS si un preţ accesibil

29.08.2007
gPhone cu Linux, GPS si un preţ accesibil

Cu fiecare zi, mult mediatizatul telefon Google trece de la stadiul de zvon la certitudine. Oricât s-ar strădui oficialii celui mai mare şi mai tare motor de căutare să învăluiască subiectul în mister, nu pot ţine piept curiozităţii şi insistenţei utilizatorilor.

Conform unui angajat Google care lucrează la viitorul telefon şi care, ca orice sursă internă, îşi păstrează anonimatul, viitorul gadget va avea la bază o versiune modificată a kernel-ului de Linux. gPhone va include un modul GPS de care va beneficia Google Maps, alături de care se vor regăsi şi restul serviciilor Google: Gmail, Docs, Calendar etc.

Deşi nu se ştie nimic cert despre preţul dispozitivului, conform sursei citate, acesta nu va concura cu iPhone, ci mai degrabă cu proiectul OLPC, laptopul de 100$. De aceea, Google va miza în primul rând pe reclamele text pentru a obţine profit şi abia în plan secundar pe preţul de vânzare. Totodată, sursa citată a confirmat faptul că gPhone va fi anunţat, nu lansat, în luna septembrie.

gPhone

Update:

Conform unui alt zvon, gPhone ar fi rodul producătorului taiwanez HTC , principalul partener Microsoft legat de Windows Mobile. Acelaşi zvon lanseză ideea unor funcţii de VoIP ale clientului de mesagerie instantanee, Google Talk.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News