Haier P7 Pen Phone şi Buddha Phone: Cinci dintre cele mai ciudate telefoane mobile lansate vreodată

29.11.2017
Haier P7 Pen Phone şi Buddha Phone: Cinci dintre cele mai ciudate telefoane mobile lansate vreodată

Am văzut destule telefoane cel puţin ciudate, multe lansate de Nokia în perioada de glorie a companiei. Îmi vin în minte modele precum Nokia 7820 sau N-Gage. Însă acestea par „normale” dacă le comparăm cu alte modele care au existat pe piaţă. Vă prezentăm cinci telefoane mobile ciudate, care arată că drumul până la ecranele edge-to-edge de astăzi a fost unul destul de lung.

Haier P7 Pen Phone

Lansat în 2004, acest telefon mobil deghizat în stilou dispunea chiar şi de cameră. Autonomia bateriei era destul de redusă după standardele de atunci – 3 ore în regim de convorbire.

Bang and Olufsen Serene

Acest model, care a debutat pe piaţă în 2005, semăna mai mult cu o trusă de farduri decât cu un telefon. Produs în colaborare cu Samsung, terminalul avea o tastatură circulară, iar accesul la baterie şi la slotul pentru cartela SIM nu era posibil fără folosirea unei şurubelniţe.

C91 Buddha Phone

Cu o formă care ne duce cu gândul la un compas sau un ceas de buzunar, Buddha Phone avea carcasa realizată din aur. Telefonul a fost lansat în 2009 şi dispunea de ecran cu diagonala de 2,2 inci, cameră de 3 MP, radio FM, slot pentru card micro-SD şi suport dual-SIM.

Siemens Xelibri 6

Dacă forma Buddha Phone vi se pare bizară înseamnă că nu aţi văzut modelul Siemens Xelibri 6. La fel ca Serene, Xelibri pare o trusă de machiaj. Avea chiar şi o mică oglindă în mijlocul tastaturii. Singurele lui avantaje erau forma compactă şi greutatea redusă, de doar 89 de grame.

Samsung Juke

Cu mult timp înainte să ajungă la rafinamentul în materie de design pe care îl vedem pe Galaxy S8 astăzi, Samsung lansa telefoane precum Juke. Se întâmpla în 2007, anul în care Apple prezenta iPhone. Nu-i de mirare că Steve Jobs i-a luat pe toţi pe nepregătite cu primul smartphone al companiei americane. Telefonul Samsung nu putea filma, iar folosirea tastaturii înguste nu era cel mai uşor lucru din lume.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult