MediaTek prezintă Helio G85, un nou chipset pentru telefoane de gaming

05.05.2020
MediaTek prezintă Helio G85, un nou chipset pentru telefoane de gaming

Helio G85 debutează pe noul model Redmi Note 9, dezvăluit de Xiaomi săptămâna trecută.

Cu o mică întârziere, producătorul MediaTek vine cu prezentarea oficială a chipsetului optimizat pentru telefoane de gaming cu buget redus.

Astfel, Helio G85 vine cu un procesor octa-core format din două nuclee Cortex-A75 (2.0GHz) de înaltă performanță și alte șase nuclee Cortex-A55 (1.8GHz) optimizate pentru folosirea eficientă a bateriei.

Acceleratorul grafic folosește un GPU din seria Mali-G52, cu frecvență de 1GHz (predecesorul Helio G80 avea GPU tactat la 950MHz). Noul chip preia toate funcțiile introduse cu modelul G80, incluzând suportul VoW (voice on wakeup) and enhanced HyperEngine Game technology.

Cu accent o experiență mai bună în sesiunile online de jocuri pe Android, MediaTek promite comutarea mai rapidă între conexiunile Wi-Fi și LTE, latența coborând la un imperceptibil 13ms – suficient pentru a obține o conexiune fără efect de lag. Optimizările au vizat și comunicarea cu releele de telefonie mobilă, MediaTek precizând că a fost îmbunătățit timpul de răspuns. Totodată, pe telefoanele echipate cu chipsetul Helio G85 apelurile de voce pot fi amânate în timpul sesiunilor de jocuri fără a deconecta conexiunea de date. Aceasta este o problemă cu care până și flagship-urile de top se confruntă în mod frecvent.

MediaTek livrează deja chipsetul Helio G85 către producătorii smartphone, dispozitivele așteptate pentru lansare în perioada următoare venind cu prețuri în jurul sumei de 200 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult