HMD anunţă o mişcare surpriză care va îmbunătăţi securitatea telefoanelor Nokia

19.06.2019
HMD anunţă o mişcare surpriză care va îmbunătăţi securitatea telefoanelor Nokia

HMD, producătorul telefoanelor Nokia, a decis să mute datele sincronizate de pe telefoanele utilizatorilor pe servere Cloud găzduite de Google în Finlanda.

Locaţia aleasă de compania finlandeză pentru păstrarea datelor de activare, măsurători de performanţă şi alte informaţii personalizate preluate de pe telefoanele utilizatorilor a fost decisă în primul rând pe criterii de transparenţă, privind modul în care datele colectate sunt gestionate şi folosite. Aflate pe teritoriul Uniunii Europene, serverele Google Cloud închiriate de HMD se află sub influenţa legislaţiei GDPR şi a organismelor europene responsabile cu aplicarea acesteia.

Primele modele smartphone care beneficiază de noua platformă Cloud sunt Nokia 4.2, Nokia 3.2 şi Nokia 2.2. Şi telefoanele Nokia deja lansate vor fi tranziţionale automat pe serverele Google Cloud din Finlanda, dacă primesc actualizare la versiunea Android Q,.

Totodată, HMD a început o colaborare şi cu firma de consultanţă CGI, cu scopul analizării datelor colectate şi găsirea de noi modalităţi pentru îmbunătăţirea experienţei de utilizare a telefoanelor Nokia din generaţia actuală, cât şi pentru modelele viitoare.

Proiectate pentru a fi cât mai prietenoase cu mediul înconjurător, serverele Google găzduite în oraşul finlandez Hamina se fac remarcate prin folosirea preferenţială a surselor de energie regenerabile şi alte tehnologii avansate, cum ar fi un sistem care utilizează apa de mare pentru răcirea serverelor Cloud.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult