HMD Global anunţă Nokia 5.1, 3.1 şi 2.1, smartphone-uri entry şi mid-range de buget

HMD Global anunţă Nokia 5.1, 3.1 şi 2.1, smartphone-uri entry şi mid-range de buget

În urmă cu doar câteva săptămâni, HMD Global anunţa lansarea în România a seriei de smartphone-uri Nokia din 2018, care includea atât modele entry-level, cât şi mid-range sau high-end. Se pare însă că acelea erau doar o parte dintre dispozitivele pe care compania finlandeză le pregătea, anunţând astăzi trei modele din gama inferioară, care actualizează variantele Nokia 5, Nokia 3 şi Nokia 2 lansate anul trecut, aducând design nou şi performanţă ridicată.

Modelul cel mai puternic dintre cele trei este Nokia 5.1. Acesta beneficiază de un spate metalic unibody realizat din aluminiu 6000, care păstrează dimensiunile generale ale modelului de anul trecut, însă creşte puţin diagonala display-ului. Acesta integrează acum un panou Full HD+ de 5,5” cu rezoluţie Full HD+ cu raport de aspect 18:9. Pentru hardware-ul intern, HMD a ales ca bază platforma Helio P18 de la MediaTek, un cip octa-core la 2.0 GHz şi opţiuni de configurare cu 2GB RAM şi 16 GB stocare sau 3 GB RAM şi 32 GB stocare. Telefonul vine echipat şi cu o cameră foto principală de 16 megapixeli, NFC pentru plăţi cu telefonul şi un senzor de amprentă care a fost mutat pe partea din spate.

Nokia 3.1 este un upgrade semnificativ faţă de modelul de bază de anul trecut. Acesta beneficiază de asemenea de un design actualizat, cu display HD+ pe format 18:9 şi diagonală de 5,2”, acoperit cu sticlă Gorilla Glass curbată pe laterale (2.5D). Construcţia pare să fie asemeni modelului de anul trecut, cu o ramă metalică şi un capac din plastic pe partea din spate. La interior, telefonul vine echipat cu MediaTek 6750, un chipset octa-core care ar trebui să ofere performanţă cu 50% mai bună decât Nokia 3. Configuraţiile disponibile vor fi similare cu cele ale lui Nokia 5.1, cu 2 GB RAM şi 16 GB stocare sau 3 GB RAM şi 32 GB stocare. Camera foto de 13 megapixeli şi modulul NFC sunt singurele alte elemente notabile prezente pe acest model.

În cele din urmă, Nokia 2.1 acoperă segmentul entry-level, pe o treaptă superioară modelului Nokia 1, lansat în urmă cu doar câteva săptămâni. Acesta este un dispozitiv mai mare, cu ecran HD de 5,5”, difuzoare stereo frontale şi un acumulator de 4.000 mAh, care ar trebui să asigure două zile de autonomie. Carcasa telefonului este realizată din policarbonat, în timp ce la interior găsim un chipset Snapdragon 845 de la Qualcomm, 1 GB memorie RAM şi 8 GB stocare, cu posibilitatea de a adăuga un card microSD la nevoie. Camerele sunt însă mai modeste, cu 5 megapixeli pe faţă şi 8 megapixeli pe spate.

Nokia 5.1 şi Nokia 3.1 sunt încadrate în programul Android One, oferind din fabrică sistemul de operare Android nemodificat, care va primi actualizări de securitate garantate timp de cel puţin doi ani. Întrucât Nokia 2.1 are doar 1 GB memorie RAM, acesta este livrat cu Android Oreo 8.1 (Go Edition), cu aplicaţii mult mai puţin pretenţioase pre-instalate.

Modelele 5.1 şi 3.1 vor fi disponibile din luna iunie la preţuri de pornire de 189 euro, respectiv 139 euro, în timp ce Nokia 2.1 va ajunge în magazine în iulie, la un preţ de pornire de 99 euro.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult