HMD Global își va lansa propriul brand smartphone

12.09.2023
HMD Global își va lansa propriul brand smartphone

Recunoscut în piețele globale mai ales pentru oferta de smartphone-uri vândute sub marca Nokia, HMD Global își va lansa propriul brand de telefoane inteligente.

Cu sediu în Finlanda, HMD Global a preluat în anul 2016 business-ul Nokia de telefoane inteligente, continuând să dezvolte și comercializeze produse sub acest brand foarte popular. În realitate, dispozitivele livrate de „noul” Nokia sunt acum produse la fabricile Foxconn din China, în același complex industrial de unde sunt livrate cele mai noi mode iPhone, respectiv, dispozitive pentru alți producători OEM. Departe de strălucirea de altă dată, brandul Nokia este asociat acum mai degrabă cu smartphone-uri de buget, HMD Global reușind cu greu să se impună în fața marilor jucători din industrie, precum Samsung, Motorola, Sony.

Anunțul vine de la Jean-Francois Baril, co-fondator, președinte și CEO al HMD Global. Directorul a dezvăluit pe pagina sa de LinkedIn că atât telefoanele HMD, cât și cele Nokia vor coexista, iar clienții ar trebui să se aștepte la o colaborare „cu noi parteneri interesanți”.

Baril a declarat că HMD Global este „producătorul de smartphone-uri 5G cu cea mai rapidă creștere de la an la an” și un lider în durabilitate cu dispozitivele Nokia reparabile care au fost lansate în ultimele douăsprezece luni. Compania este acum pregătită „să intre pe piață în mod independent pentru a crea o lume nouă pentru telecomunicații concentrată pe nevoile consumatorilor”.

Fără a menționa un calendar precis, directorul HMD Global vorbește despre noi ”dispozitive mobile de înaltă calitate, accesibile”, noul brand apărând mai degrabă ca un echivalent pentru Nokia și nu ceva poziționat mai sus sau mai jos în ierarhia prețurilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult