HMD Global pregăteşte anunţuri importante pentru MWC 2018

19.01.2018
HMD Global pregăteşte anunţuri importante pentru MWC 2018

HMD Global este încă de la debutul de anul trecut într-un ritm alert de lansări şi actualizări software, care nu pare să ia o pauză nici în 2018. După lansările Nokia 7 şi 6 (2018) în China, compania pare să aibă planuri măreţe şi pentru piaţa vestică. CEO-ul companiei, Juho Sarvikas, a publicat un mesaj pe Twitter care sugerează că la MWC 2018 vom avea parte de o „surpriză”, mulţi fiind de părere că acesta va fi momentul în care vom vedea noul flagship al companiei, Nokia 9, alături de alte modele mai ieftine.

Mesajul lui Sarvikas este simplu. Acesta spune că lipsa de activitate din social media din ultimele săptămâni a fost condiţionată de perioada aglomerată de pregătiri pentru MWC 2018. Cel mai aşteptat anunţ din partea HMD este Nokia 9, modelul de smartphone cu display 18:9 şi margini subţiri, care era aşteptat încă de anul trecut, dar care n-a mai ajuns în magazine. Având în vedere că anunţul ar putea fi făcut la MWC în 2018, este posibil ca acesta să fie mutat pe platforma mai nouă de la Qualcomm, Snapdragon 845, care va sta la baza tututor flagship-urilor cu Android de anul acesta.

Pe lângă Nokia 9, se zvoneşte dezvăluirea a alte trei modele noi de smartphone-uri Nokia. Lansarea internaţională a modelelor Nokia 7 şi 6 (2018) ar putea coincide şi cu lansarea unor variante mai modeste precum Nokia 1, noul model de intrare în gamă şi Nokia 4, un model la limita între entry-level şi mid-range. Nu în ultimul rând, este posibil să vedem şi un Nokia 7 Plus, un model mai avansat al originalului, încadrat în gama mid-range premium.

Detalii despre aceste telefoane nu există însă, dar comparând dispozitivele deja lansate în termeni de specificaţii şi preţ, putem vedea ce spaţiu vor ocupa noile modele în oferta de produse Nokia de la HMD Global. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult