HMD Global pregăteşte un mid-range cu 5G accesibil: Nokia 8.2 bazat pe un noul chipset Snapdragon 735

17.10.2019
HMD Global pregăteşte un mid-range cu 5G accesibil: Nokia 8.2 bazat pe un noul chipset Snapdragon 735

Qualcomm încă nu a prezentat noua sa generaţie de chipset-uri, care se zvoneşte că va fi livrată cu modem-uri 5G incluse, însă deja apar informaţii despre un prim smartphone care ar putea folosi un nou procesor mid-range cu noua tehnologie de conectivitate. NokiaPowerUser scrie despre un presupus model Nokia 8.2 cu 5G, care ar putea fi unul dintre primele dispozitive mid-range cu 5G de pe piaţă.

Conform informaţiilor publicate de site, Nokia 8.2 ar putea fi modelul pe care producătorul finlandez HMD Global se va baza pentru a intra pe piaţa 5G în 2020. La baza acestui model se pare că va sta un nou chipset, încă neanunţat, modelul Snapdragon 735, care va fi urmaşul modelelor Snapdragon 730 şi 730G. Spre diferenţă de acestea, noul chipset ar putea fi primul model mid-range al companiei construit pe litografie de 7nm, asemeni variantelor de top din seria 800.

Noul procesor ar putea oferi consum redus de energie, performanţă îmbunătăţită, conectivitate 5G şi un nou Motor AI. Având în vedere că Snadpragon 730 a fost prezentat inclusiv drept un procesor potrivit pentru gaming, probabil că şi 735 va integra un cip grafic performant.

Cel mai interesant este însă faptul că informaţiile noi plasează Nokia 8.2 la preţul de 500 de dolari, un preţ foarte mic pentru un dispozitiv cu 5G, având în vedere că modelele din prezent depăşesc cu mult această sumă. Samsung cere pe variantele S10 şi Note10 cu 5G peste 1.000 de dolari, în timp ce varianta A91 pe care o pregăteşte este aşteptată pe la 700 de dolari.

Acest lucru înseamnă că Nokia 8.2 ar putea fi doar primul pas către dispozitivele cu 5G accesibile. Desigur, în lipsa reţelelor de viteză mare şi în funcţie de nivelul de consum de energie al modem-ului, probabil că nu va fi o idee prea bună să plătim în plus pentru dispozitive 5G în 2020.

Modelul de bază de Nokia 8.2 ar putea fi livrat cu 4 GB RAM şi 64 GB stocare, în timp ce alte configuraţii, cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare, respectvi 8 GB RAM şi 256 stocare, ar putea fi disponibile pentru cei care doresc să plătească în plus.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult