HMD Global va aduce Android Oreo pe întreaga gamă de smartphone-uri Nokia

HMD Global va aduce Android Oreo pe întreaga gamă de smartphone-uri Nokia

Noile smartphone-uri Nokia de la HMD Global au adoptat o interfaţă de Android „curată”, fără elemente în plus şi fără funcţii avansate pe care alţi producători le ataşează experienţei de bază. Astfel, dezvoltarea de noi versiuni cu prilejul unei actualizări de la Google durează mai puţin timp şi este mai uşor de realizat. Se pare însă că trecerea de la Android Nougat la noul Oreo va fi rapidă şi va veni pe întreaga gamă de produse Nokia.

Momentan, HMD a lansat doar patru smartphone-uri Nokia, toate bazate pe sistemul de operare Android, acoperind toate segmentele de piaţă importante. La baza ofertei stă Nokia 3, un model pe care l-am testat lunile trecute şi care pare să fie un telefon de bază bine pus la punct pentru preţul şi capabilităţile sale. O treaptă mai sus vine Nokia 5, un mid-range pur, fără prea multe briz-briz-uri, iar imediat deasupra sa este Nokia 6, modelul mid-range premium care a dat startul acestei linii de produse. În cele din urmă, Nokia 8 este un dispozitiv care nu impresionează prin design, însă vine cu capabilităţi hardware comparabile cu cele ale dispozitivelor de top de pe piaţă, fiind echipat cu lentile ZEISS pentru camera foto şi chipset Snapdragon 835.

În ciuda diferenţelor de preţ şi de hardware dintre cele patru dispozitive, toate vor primi actualizare la Android Oreo, imediat ce acesta va fi gata de lansare. Promisiunea a fost făcută de Juho Sarvikas, Chief Product Officer în cadrul HMD Global, care a menţionat în mod special Nokia 3 pe contul său de Twitter, un model pe care nu mulţi se aşteptau să îl vadă actualizat la Android 8.0.

Nu este clar când vom începe să primim actualizări pe smartphone-urile Nokia, însă cel mai probabil că acestea vor fi lansate în lunile următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult