Honor 10 apare în imagini neoficiale. Lista de componente a fost confirmată

Honor 10 apare în imagini neoficiale. Lista de componente a fost confirmată

Honor 10 este următorul smartphone de top de la Huawei, aşa că era inevitabil să primim câteva leak-uri despre acesta. Astăzi avem confirmarea listei de componente hardware, cât şi două imagini care confirmă designul exterior al dispozitivului. Multe dintre detalii erau deja cunoscute, însă acum avem informaţii concrete, întrucât comisia TENAA a listat deja telefonul în baza sa de date în toate variantele în care va fi disponibil.

Honor 10 va fi o alternativă mai ieftină la noul P20, deci era de aşteptat că platforma hardware va rămâne în mare parte intactă, singura diferenţă importantă fiind la sistemul dual camera de pe spate, care va fi diferit faţă de alte modelele Huawei. Astfel, avem de a face cu un ecran de 5,84” cu rezoluţie Full HD+ (2.280 x 1.080 pixeli) cu raport de aspect 19:9, un procesor Kirin 970, acelaşi de pe Mate 10 şi P20, variante cu 4 sau 6 GB memorie RAM şi opţiuni de 64 sau 128 GB pentru stocarea internă. Acumulatorul de 3.320 mAh pare să fie generos pentru un smartphone de dimensiuni medii.

În ciuda faptului că avem de a face cu aceeaşi diafragmă deschisă f/1.5, telefonul nu va beneficia de aceiaşi senzori de dimensiuni mari precum P20 sau Mate 10, ci de variante mai modeste, cu rezoluţie mai mare, într-o configuraţie 16 + 24 megapixeli. Camera secundară nu este pentru zoom, ci beneficiază de un senzor monocrom. Se pare că funcţiile AI vor fi folosite şi în aplicaţia de cameră a lui Honor 10. La capitolul software, Honor 10 va fi echipat din fabrică cu Android 8.1, asemeni P20, peste care va rula interfaţa proprietară EMUI 8.1.

La exterior, telefonul pare să fie realizat în totalitate din sticlă, cu un spate multicolor, similar cu cel de pe P20 şi P20 Pro cu nuanţe mov şi albastre. Desigur, versiuni în culori mai simple vor fi de asemenea disponibile. Pe partea din faţă, singura imagine îl descrie cu un decupaj în display, deşi alte leak-uri din trecut sugerau că va beneficia de un ecran „complet”. Acest detaliu rămâne încă un mister până pe data de 19 aprilie, când telefonul va fi dezvăluit în cadrul unui eveniment oficial în China.

Lansarea europeană a telefonului este aşteptată pe 15 mai.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult