Honor 8, flagship-ul secundar de la Huawei în 2016, nu primeşte actualizare la Android 8.0

16.01.2018
Honor 8, flagship-ul secundar de la Huawei în 2016, nu primeşte actualizare la Android 8.0

Ca în cazul oricărui update major de software, câteva dispozitive vor rămâne în urmă. Android Oreo nu este o excepţie, smartphone-uri mai noi de doi ani urmând să rămână blocate la Android Nougat din diverse motive. Unul dintre acestea este chiar Honor 8, flagship-ul din 2016 al brand-ului secundar Huawei, care nu va primi actualizare la noul EMUI 8.0, prezent deja pe câteva dintre telefoanele companiei.

Honor 8 a fost lansat în 2016 la puţin timp după flagship-ul Huawei de la acel moment, modelul P9. Cele două dispozitive erau foarte similare din punct de vedere hardware, design-ul exterior şi câteva componente fiind singurele diferenţe notabile. Se pare însă că aceste diferenţe de hardware sunt destul de mari pentru a asigura incompatibilitatea cu Android Oreo, dacă contul de Twitter Honor India poate fi luat în seamă ca sursă oficială de informaţii.

La întrebarea unui utilizator dacă Honor 8 va primi actualizare la Android 8.0 cu noua interfaţă EMUI 8.0, reprezentanţii Honor au răspuns că acest model nu este compatibil cu noul software din considerente de componente hardware. Este foarte posibil să fie vorba despre chipset-ul Kirin 950, care este puţin diferit de modelul 955 folosit pe Huawei P9. Având în vedere că o mare parte din EMUI 8.0 este componenta de inteligenţă artificială, care rulează permanent în fundal, performanţa acestor capabilităţi pe Honor 8 ar fi putut fi afectată.

Din fericire pentru utilizatorii de Honor 8, diferenţele între cele două variante ale interfeţei EMUI sunt minime atât în termeni de design, cât şi în termeni de funcţii. AI-ul Huawei ar trebui să îmbunătăţească experienţa de utilizare atunci când funcţionează corespunzător, asigurând autonomie mai bună şi răspuns mai rapid la comenzi, însă noile dispozitive au hardware specializat care controlează aceste funcţii fără să afecteze puterea de procesare dedicată funcţionării obişnuite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult