Honor 8C ar putea fi cel mai atrăgător telefon de buget de pe piaţă

10.10.2018
Honor 8C ar putea fi cel mai atrăgător telefon de buget de pe piaţă

Un nou smartphone din gama Honor de la Huawei va ajunge în curând pe piaţă, de data aceasta ţinta fiind segmentul entry spre mid-range. Honor 8C pare să fie un model de buget atrăgător, care oferă hardware destul de puternic pentru a oferi o experienţă de utilizare decentă, în timp ce tinde spre un preţ foarte mic, dacă ne luăm după preţul de listă al predecesorului său, Honor 7C.

Honor 8C va fi primul smartphone de pe piaţă echipat cu chipset-ul Snapdragon 632. Acesta este succesorul modelului Snapdragon 625 şi 626 de la Qualcomm şi vine echipat cu opt nuclee Kryo 250. Este curios faptul că Huawei apelează la chipset-uri Qualcomm în defavoarea modelelor Kirin din seria 600 pe care le produce intern.

Telefonul este construit în jurul unui ecran de 6,26” cu panou HD+ şi integrează la interior 4 GB RAM, 32 sau 64 GB stocare internă, un acumulator de 4.000 mAh şi o cameră duală 13 + 2 megapixeli (f/1.8) şi o cameră frontală de 8 megapixeli. Încărcarea se face printr-o mufă micro-USB, iar telefonul beneficiază şi de jack de 3,5mm, cât şi de un senzor de amprentă pe partea din spate.

Lansarea Honor 8C este aşteptată mâine, 11 octombrie, la un preţ foarte mic, comparabil cu cel al modelului Honor 7C de anul trecut. Având în vedere că acela a fost listat la preţul de 899 yuan în China, adică 130 de dolari, ne aşteptăm ca şi acesta să vină la un preţ similar, sau doar puţin mai mare. În orice caz, sub 200 de dolari americani.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult