Honor a anunțat Magic V, cel mai performant telefon cu ecran pliabil de pe piață

11.01.2022
Honor a anunțat Magic V, cel mai performant telefon cu ecran pliabil de pe piață

După separarea de Huawei, Honor nu a pierdut timpul și a adus pe piață o gamă variată de smartphone-uri cu specificații atractive, la prețuri competitive. Compania a ajuns deja pe locul al treilea în China, depășind brand-uri importante de pe piața mondială, iar acum pare să își consolideze oferta cu noi game de dispozitive, orientate către zona „premium”. Honor Magic V, primul său telefon pliabil, pare să fie unul dintre aceste produse, oferind cele mai puternice componente de pe un astfel de dispozitiv de până acum.

Honor Magic V adoptă un design familiar

Știam despre existența unui smartphone cu ecran pliabil de la Honor de multă vreme, însă abia acum am aflat exact ce se află sub carcasa lui Honor Magic V. Acesta este un dispozitiv pliabil similar cu ceea ce am văzut în ultimii ani pe piață, cu un format similar cu Galaxy Z Fold, Huawei Mate X2, Xiaomi Mi MIX Fold sau noul Oppo Find N. Acesta are la exterior un ecran OLED curbat de 6,45” cu rezoluție Full HD pe format 21:9 (2.560 x 1.080 pixeli), care este ceva mai lat decât alte modele similare.

Acesta poate fi folosit pentru funcții uzuale rapid, însă având în vedere formatul, acesta ar putea fi folosit asemeni unui smartphone obișnuit, în acest mod, fără să simți că ești limitat în vreun fel. De asemenea, refresh rate-ul la 120 Hz va asigura fluiditate în utilizare.

honor magic v colors

Atunci când ai nevoie de un ecran mai mare pentru multi-tasking sau pentru vizionarea de clipuri video, poți deschide ecranul pliabil de la interior, care oferă o diagonală de 7,9” și refresh rate la 90 Hz cu rezoluție 2.272 x 1.984 pixeli. Honor spune că acest ecran nu are o cută pe centru, așa cum am văzut pe dispozitivele pliabile care sunt în prezent pe piață.

Configurația hardware este cea mai bună de pe piața de pliabile

Pe lângă cele două ecrane de rezoluție înaltă, avem parte de cele mai înalte specificații integrate vreodată pe un telefon pliabil. Vorbim în primul rând despre un chipset Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm, 12 GB memorie RAM și 256 sau 512 GB stocare internă. Bateria de 4.750 mAh este de asemenea cea mai mare de pe un pliabil, alături de încărcarea rapidă la 66W.

Camerele foto sunt de asemenea impresionante și ar putea fi unele dintre cele mai performante din piața de pliabile, dacă ne uităm strict la specificații. Avem o cameră principală de 50 megapixeli f/1.9, care captează multă lumină, cu o camerră ultra-wide de 50 megapixeli f/2.2.

honor magic v front back

În cele din urmă, o cameră pentru îmbunătățirea culorilor „Spectrum Enhanced Camera”, de 50 megapixeli cu f/2.0, ar putea ajuta la procesarea cadrelor realizate cu camera principală. Honor s-a abținut de la integrarea unei camere cu zoom, de adâncime sau macro doar pentru a crește numărul de camere fără să ofere o utilitate practică. Camera frontală este de asemenea de rezoluție înaltă, dar pe un format neobișnuit: 42 megapixeli f/2.4.

Magic V este livrat cu Android 12 în varianta Magic UI 6.0 de la Honor

Honor livrează acest model cu Magic UI 6.0, noua sa interfață pe care o pune peste Android 12. Aceasta oferă multe îmbunătățiri în fundal, pe care utilizatorii nu le vor vedea direct, însă le vor simți în utilizare atunci când vor folosi dispozitivul. Multi-Windows este însă una care va fi la vedere, putând împărți ecranul pliabil în câte zone dorești și așa cum dorești.

Honor Magic V se lansează pentru început în China, însă ar putea ajunge în Europa în viitorul apropiat. Compania s-a dovedit a fi interesată de a aduce telefoanele sale și în vest în ultima perioadă, dar timpul de așteptare a fost de obicei de câteva luni.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult